Portál Pepa.cz kvůli sporu přesměroval obsah

pondělí, 07. srpna 2017, 12:31 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Dvojka českého slevového trhu, Pepa.cz, přesměroval svůj projekt na doménu Pobytov.cz. Důvodem je spor s jedním ze společníků firmy. Pepa.cz vysvětluje, že stejnojmenná doména nikdy nebyla v majetku společnosti Portál Pepa.cz, a proto Pepa.cz v současnosti ztratil kontrolu nad svým obsahem.

"Informace, které jsou na doméně nyní uvedené, bohužel mají uvést zákazníka v omyl a Pepa.cz proti nim již podniká odpovídající právní kroky," uvedl jednatel portálu Petr Sýkora.

K finanční situaci firmy uvedl, že firma má v současnosti v aktivech 44 mil. Kč. Z toho má 90 % tvořit finanční hotovost, hodnota závazků údajně činí 40 mil. Kč.

Plné prohlášení jednatele Petra Sýkory

Vážení, dobrý den, rád bych vás informoval o aktuálním dění ve společnosti Pepa.cz a uvedl na pravou míru všechny informace, které se za krátkou chvíli mohly objevit. Pro ty, co chtějí znát pointu napřed - nekrachujeme, jsme v dobré finanční kondici, závazky průkazně plníme. Jen jsme nyní přišli o doménu, bojujeme s nekalým jednáním jednoho ze společníků a (dočasně) běžíme na nové doméně www.pobytov.cz. Nejprve co se děje: Dnes (7. 8.) v noci majitel domény Pepa.cz, kterou jsme mnoho let na základě licence využívali, ukončil v rozporu se smlouvou provoz projektu Pepa.cz. Naše společnost bohužel nikdy nebyla držitelem domény, její využívání však bylo ošetřeno licenční smlouvou. Spolu s tím došlo ke spuštění nové webové prezentace, nad kterou momentálně bohužel nemáme kontrolu. Aby to nebylo jednoduché, jejím autorem je jeden ze společníků, který se zřejmě tímto způsobem zkouší ukrást - anebo zcela nelogicky zlikvidovat - dvojku na trhu a fungující projekt. Na doméně byla navíc zveřejněna nepravdivá informace, že společnost Portál Pepa.cz, s.r.o., která je provozovatelem služby Pepa.cz, je v likvidaci. Můžeme vás ubezpečit, že to není pravda. Uděláme vše pro to, abychom tuto informaci vyvrátili. Portál Pepa.cz, s.r.o. je fungující a solventní společnost. A momentálně činíme veškeré právní kroky, aby bylo zamezeno poškozování našeho dobrého jména. Což se teď, zcela logicky, děje. Důvěra partnerů je bohužel v našem oboru velice křehká a my jí od nich momentálně čerpáme na 110 %. Prozatím jsme projekt převedli na doménu Pobytov.cz - jestli na ní i zůstaneme, nyní nejsme schopni říci. Je to pro nás však jediná cesta, jak umožnit partnerům kontrolovat rezervace a ID prodaných voucherů. Rádi vám zároveň dáme jakékoli informace, týkající se naší finanční kondice. V současnosti máme v aktivech 44 milionů, přičemž 90 % tvoří finanční hotovost, hodnota závazků je na úrovni 40 milionů. Pro reference je možné kontaktovat naše partnery, kterým platíme vždy a včas. Partnerům byl rozeslán email s informací, že v případě jakéhokoli zmatku hradíme náklady za naše zákazníky v předstihu, zároveň jsme přešli na vyplácení provizí v týdenním cyklu. Pro zákazníky funguje nepřetržitá telefonická podpora na 220 555 150.

-mav-