Sůra, Šindelář a Petrák spustí web Zdopravy.cz

pondělí, 07. srpna 2017, 15:20 Internet & Mobil MediaGuru

Ekonomičtí novináři finišují s přípravou uvedení nového ekonomického serveru.

Specializovaný zpravodajský web zaměřený na dopravní zpravodajství Zdopravy.cz spustí v ostrém provozu od září ekonomičtí novináři Jan Sůra a Jan Šindelář. Tým doplňuje IT konzultant Josef Petrák.

Web Zdopravy.cz už v současnosti běží v beta verzi. Projekt založil bývalý ekonomický novinář MF Dnes Jan Sůra, který z deníku odešel letos na jaře po známých událostech s nahrávkou novináře Přibila a ministra Babiše. Redaktor deníku E15 Jan Šindelář se do týmu připojí od září. Web chce přinášet zajímavé a exkluzivní informace z oboru. Přístup k informacím má být bezplatný.

„Na trhu viditelně chybí souhrnné zpravodajství z tak důležitého hospodářského odvětví, jakým doprava dnes je. Poptávka je přitom podle našich zkušeností a analýz vysoká. Proto chceme soustředit na jednom místě ekonomické, politické i provozní informace,“ říká Josef Petrák.

Internetový projekt cílí na manažery a zaměstnance z řady dopravních oborů včetně výstavby infrastruktury, cestující veřejnost i příznivce jednotlivých druhů dopravy. Chce se stát hlavním portálem, kde lidé získají nové zprávy z oboru. „Absolutní prioritou je pro nás nezávislost obsahu,“ říká Jan Sůra.

Zakladatelé nového webu uvádějí, že osobní a nákladní doprava v České republice zaměstnává téměř 300 tisíc lidí. Češi jsou zároveň ve využívání veřejné dopravy v Evropě na špici.

Jde tak o další web se specializovaným ekonomickým zpravodajstvím, na kterém se podílejí zkušení novináři. Po odchodu z týdeníku Dotyk připravuje server Peak.cz (peníze, ekonomika, analýzy, komentáře) ekonomický novinář Libor Akrman. Projekt je ale financován skupinou DRFG brněnského podnikatele Davida Rusňáka.

O zakladatelích

Jan Sůra se ekonomickému zpravodajství a dopravě věnuje 13 let. Dosud působil v deníku MF Dnes a na portálu iDnes.cz, odkud odešel po skandálu s ovlivňováním obsahu ze strany majitele.
Jan Sůra
Jan Sůra
Jan Šindelář se ekonomickému zpravodajství a dopravě věnuje 12 let. Do konce srpna působí v ekonomickém deníku E15 a na webu E15.cz, předtím pracoval v ekonomické redakci ČTK.
Jan Šindelář
Jan Šindelář
Josef Petrák působí deset let ve vedení železničního magazínu ŽelPage, jednoho z nejčtenějších v České republice a na Slovensku. Je majitelem poradenské a cestovní agentury Some move.
Josef Petrák
Josef Petrák

-mav-