Cartoon Network vstupuje na český trh

úterý, 19. září 2017, 10:51 TV MediaGuru

Animovaná dětská televize Cartoon Network zahajuje vysílání v češtině a slovenštině.

Dětská stanice Cartoon Network zahajuje od 20. září vysílání v Česku a na Slovensku. Televize, která vysílá animované pořady 24 hodin, nabídne seriály z minulosti, například Ben 10 či Raketové holky, ale i nové programy jako Zataženo, občas trakaře. Lokalizované vysílání kanálu Cartoon Network bude zahájeno u příležitosti celosvětového 25. výročí.

Podle Matthiase Heinze, viceprezidenta Cartoon Network pro Benelux a východní Evropu, je spuštění v češtině a slovenštině strategické z toho důvodu, že trend sledování se posouvá z lineárního na multiplatformní konzumaci. „Na to se připravujeme i my. Čekali jsme na to, až český a slovenský trh budou v distribuci rozvinutější,“ zdůvodnil. Cartoon Network chce dětské diváky zaujmout i jinde než v lineárním vysílání, proto připravuje i pořady pro internet a sociální média.

V českém programu Cartoon Network vypíchl pořad OK K.O.!, který začne v listopadu a který právě nemá být dostupný jen v lineárním vysílání, ale i na YouTube a sociálních sítích. Druhým očekávaným pořadem má být už zmíněný Zataženo, občas trakaře.

Televize odstartuje u operátorů UPC, T-Mobile, Digi TV a Slovak Telekom. Cílem je ale být u co největšího počtu operátorů, jednání podle Matthiase Heinze dále probíhají. Prodej reklamního času zajistí Atmedia.

Cartoon Network je součástí skupiny Time Warner. Cílí na chlapce a dívky ve věku od 6 do 12 let. V Evropě operuje v zemích Beneluxu a v zemích střední a východní Evropy, celkově je ale k dispozici v 19 jazycích v 70 zemích. Na podporu vstupu televize na český trh je připravena i reklamní podpora.

-mav-