RRTV: Pořad Duel Jaromíra Soukupa porušil zákon

středa, 27. září 2017, 18:30 Aktuality, TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) upozornila provozovatele TV Barrandov, společnost Barrandov Televizní Studio, že porušila zákon. Mělo se tak stát v pořadu Duel Jaromíra Soukupa, kde dostali podle RRTV prostor jen zástupci pěti stran či hnutí: konkrétně ANO 2011 (7x), ČSSD (3x), ODS (2x), KSČM (1x) a STAN (1x), přičemž zástupci politického hnutí ANO byli přítomni ve všech odvysílaných dílech pořadu.

„Tím se provozovatel dopustil porušení povinnosti zajistit, aby ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech bylo dbáno zásad objektivity a vyváženosti a zejména nebyla v celku vysílaného programu jednostranně zvýhodňována žádná politická strana nebo hnutí, popřípadě jejich názory nebo názory jednotlivých skupin veřejnosti, a to s přihlédnutím k jejich reálnému postavení v politickém a společenském životě,“ zdůvodnila RRTV v oficiálním zdůvodnění. TV Barrandov má sedm dní k nápravě.

Jaromír Soukup ve čtvrtečním prohlášení odmítl, že by pořad Duel stranil jakémukoliv subjektu.

RRTV se zároveň zajímá o to, jakým způsobem je do pořadu Duel Jaromíra Soukupaumístěn produkt. Rada má pravděpodobně na mysli prezentaci značky Hyundai v daném pořadu. Televize Barrandov má 30 dnů na podání vysvětlení.

-mav-