Strategii a rozvoj v ČTK povede Jaroslav Kábele

středa, 27. září 2017, 16:00 Aktuality, Tisk, Lidé MediaGuru

Novým ředitelem pro strategii a rozvoj v ČTK se od října stane Jaroslav Kábele. Mezi jeho úkoly bude patřit vedení rozvoje nových služeb a produktů největší české tiskové agentury, vyhledávání nových příležitostí nejen na mediálním trhu a řízení inovací. Kábele bude přímým podřízeným generálního ředitele Jiřího Majstra a současně členem nejvyššího vedení společnosti.

 

Jaroslav Kábele

Jaroslav Kábele

„Jarda přináší do ČTK zcela unikátní zkušenost. Dobře zná agenturní řemeslo, protože v ČTK začínal. Současně má obrovské zkušenosti z digitálního světa a zná do detailu potřeby agenturních klientů,“ řekl Jiří Majstr a dodal: „Agentura naléhavě potřebuje zrychlit a zefektivnit inovace a produktový rozvoj, důkladněji sledovat trendy a zlepšit svou nabídku pro nemediální klienty.“

Jaroslav Kábele přichází do ČTK z mediální skupiny Mafra, kde byl od roku 2013 ředitelem pro nové příležitosti a rozvoj. Podílel se zde zejména na vyhledávání online akvizic. Předtím působil nejprve jako šéfredaktor, poté jako ředitel zpravodajského webu iDnes.cz, jako editor a vedoucí regionálního zpravodajství pracoval pro MF Dnes. Začínal jako reportér v ČTK. Vystudoval Fakultu žurnalistiky UK.

-čtk-