Vizuální identitu pro galerii GHMP dodá Anymade

čtvrtek, 21. září 2017, 14:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Vítězný návrh v otevřené soutěži pro Galerii hlavního města Prahy (GHMP) zpracovalo pražské Anymade Studio. Tvoří ho designéři Petr Cabalka a Filip Nerad. Zvítězili v konkurenci 90 přihlášených návrhů zvítězilo a za svůj návrh získali finanční odměnu a zakázku v hodnotě 400 tisíc korun.

Anymade Studio už vytvořilo novou vizuální identitu organizace Czechdesign, Domu umění města Brna či Festivalu Fotograf.

„Návrh nabízí perspektivu dobře zpracovaných aplikací vizuálu pro další online i offline materiály. Vizuální identita je rozpoznatelná, výrazná a galerii jednoznačně identifikuje při zachování dostatečného prostoru pro samostatné grafické řešení jednotlivých výstav, což pro GHMP představuje ideální řešení,“ zhodnotila vítězný návrh odborná porota, ve které zasedali jak zástupci GHMP, tak i nezávislí odborníci jako je grafický designér a pedagog UMPRUM Petr Babák, grafičtí designéři Branislav Matis, Adéla Svobodová, teoretička architektury a designu Karolína Jirkalová nebo ředitelka Czechdesign Jana Vinšová.

galerie-hlavniho-mesta

Do soutěže se přihlásilo celkem 90 designérů, studií i marketingových agentur. Ve druhém kole pak s Anymade Studio soupeřili studio Petrohrad, designér Tom Garcy (Tomáš Nečas), ReDesign Studio a Jan Slabihoudek.

Galerie hlavního města Prahy (GHMP) vyhlásila v dubnu společně s organizací Czechdesign designérskou soutěž na novou vizuální identitu metropolitní galerie.  Cílem otevřené soutěže bylo najít vizuální řešení, které by současnou roztříštěnou podobu grafické prezentace galerie sjednotilo. Zároveň mělo však ponechat dostatečný prostor pro grafickou podobu jednotlivých výstavních projektů, které vždy individuálně řeší vybraný designér ve spolupráci s kurátorem.

gmph_2

gmph_3

gmph_4

-mav-