Zonky spouští kampaň v duchu seriálu Alf

pondělí, 04. září 2017, 12:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Online služba Zonky, která zprostředkovává půjčky mezi lidmi, startuje 4. září produktovou kampaň, jež doplní současnou převážně imageovou komunikaci. Poběží až do října v televizi, outdooru, tisku a na internetu.

Televizní část kampaně vysvětlí širší veřejnosti důvody, proč službu vyzkoušet. Ve spotech, jež se ponesou v duchu seriálu „Alf“, bude vystupovat dvojice atypických spolubydlících – Zonky s hlasem Kryštofa Hádka a Petr, kterého ztvární herec Saša Rašilov. Na základě interakce obou spolubydlících, z nichž se Petr chystá žádat v bance o půjčku, je představeno fungování služby Zonky.cz i její benefity.

„Díky nové postavě Zonkyho může naše značka vstupovat do přirozené osobní interakce s okolním světem. Nechtěli jsme přiřadit značce pouze jednu konkrétní lidskou tvář a není to naším záměrem do budoucnosti. Zonky totiž může být každý. V dalších fázích kampaně budeme rozšiřovat portfolio tváří, se kterými se náš Zonky bude setkávat a bude pomáhat vysvětlovat výhody naší služby. Hlavní postavou konceptu je tedy Zonky, nikoliv herec,” říká marketingový ředitel Jakub Strýček.

Zároveň s tím na internetu, v tisku a OOH budou službu vysvětlovat její uživatelé, ať už investoři, nebo ti, kteří si přes Zonky půjčili. Grafický koncept vychází z dosavadní komunikace a je rozšířen o osobní sdělení konkrétních lidí, a při tom zdůrazňuje anonymitu. Zonky zde funguje jako avatar, který vše vyřídí.

Kreativní koncept vznikl in-house. Za internetovou, tiskovou a outdoorovou částí stojí art directorka Casey Clarkson. Režie televizních spotů se ujal Tomáš Medek.

-stk-