Celebrity v kampani zvou prvovoliče k volbám

čtvrtek, 12. října 2017, 07:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Institut politického marketingu chce přesvědčit mladé voliče, aby šli volit.

Institut politického marketingu (IPM) spustil kampaň „Tvoje poprvé“, s níž se snaží přesvědčit prvovoliče, aby šli 20. a 21. října k parlamentním volbám. 

Středobodem kampaně, jež je politicky neutrální, je dvojsmyslné video, v němž se objevuje řada známých tváří, jako je Tomáš Klus, Natálie Kotková, Adam Mišík, Janek Rubeš, Léna Brauner nebo bloggerky z A Cup of Style. Kampaň poběží až do voleb na sociálních sítích a webových stránkách tvojepoprve.cz.

„České politické strany nevěnují mladým lidem v kampani pozornost, protože tato skupina chodí k volbám velmi málo a pro strany je tak zajímavější zaměřit se na starší lidi. Volby jsou ale i pro mladé, a proto jsme se rozhodli pozitivně motivovat generaci nejmladších voličů“ říká spoluautorka projektu Alžběta Králová z Institutu politického marketingu.

Na podporu volební účasti mladých se pod heslem Běžíš? Volíš!“ uskuteční také v předvečer otevření volebních místností 19. října běh Runczechu v čele s dalším ambasadorem, badmintonistou Petrem Koukalem. Kampaň podporuje i Leo Express, který spot nasadil do všech svých vlaků po celé České republice, a New Age Advertising, jež zajišťuje kinoreklamu pro síť multikin Cinema City v České republice. V síti Cinema City bude tento spot vysílán od 11. října v kinech po celém Česku.

-stk-