Českou republiku propaguje korejská reality show

pondělí, 16. října 2017, 15:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Czech Tourism se zaměřuje na aktivity podporující návštěvnost České republiky korejskými občany.

Z pořadu Účastníci zájezdu, foto: Czech Tourism

Z pořadu Účastníci zájezdu, foto: Czech Tourism

Za účelem propagace turistických destinací České republiky vznikl v Koreji zábavný program televize JTBC Účastníci zájezdu. Pořad s podtitulem „Jedeme v tom společně“ uvádí pětice herců a moderátorů. Natáčení proběhlo v červenci na několika místech České republiky, a to za podpory agentury CzechTourism. Realizován byl ve spolupráci společnosti Hana Tour a zahraničního zastoupení agentury CzechTourism v Koreji.

„Zábavný pětidílný cyklus zavádí diváky mimo jiné i do České republiky. Konkrétně do Prahy, Karlových Varů nebo Plzně. Věřím, že se v budoucnosti dostane i na další regiony naší republiky, které si zaslouží propagaci také,“ uvedla Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Pořad ve stylu celebritní reality show vznikl částečně i jako doplněk kampaně, který prostřednictvím humorných historek, spontánně inscenovaných gagů a cestovatelských dobrodružství propaguje nový zájezdový itinerář agentury Hana Tour zahrnující Českou republiku a Rakousko.

„Je pro nás dobrým znamením, že největší cestovní kancelář v Koreji snižuje počet zemí zahrnutých do cestovních itinerářů a v důsledku toho prodlužuje pobyt svých klientů na našem území. Dlouho jsme se snažili přesvědčit zástupce společnosti Hana Tour, aby svůj klasický bestseller Česko – Rakousko – Maďarsko nahradili balíčkem dvou zemí. Okruh po České republice a Rakousku je výborným řešením, jelikož nabízí dostatečně atraktivní destinace i rozmanitý obsah – a to při velmi krátkých přejezdových vzdálenostech,“ hodnotí Michal Procházka, ředitel zahraničního zastoupení agentury CzechTourism v Soulu.

Za prvních šest měsíců navštívilo Českou republiku 204 tisíc Korejců, což představuje přibližně 40% nárůst oproti roku 2016. „Zvýšený zájem o naše destinace se projevuje i v tom, že Praha a další města přitahují filmové a televizní projekty. Právě audiovizuální celebritní formáty mohou výrazně ovlivňovat cestovní návyky na korejském trhu, protože Korejci mají obecný sklon napodobovat své idoly,“ uzavírá Procházka.

-mav-