ČT natáčí seriály Princip slasti a Strážmistr Topinka

čtvrtek, 26. října 2017, 11:00 TV MediaGuru

Seriál Strážmistr Topinka vychází ze seriálu Doktor Martin, vypůjčil si jednu z jeho postav.

Robert Mikluš v roli strážmistra Topinky v seriálu Doktor Martin, foto: Česká televize

Robert Mikluš v roli strážmistra Topinky v seriálu Doktor Martin, foto: Česká televize

Ostravské studio České televize pracuje na dvou nových seriálech. Do vysílání v příštím roce už také nachystalo seriál Dabing Street.

V minulém týdnu začalo natáčení seriálů Princip slasti a Strážmistr Topinka. Seriál Princip slasti je projektem, na kterém se podílejí vedle České televize ještě štáby z Polska a z Ukrajiny. Podle Kateřiny Ondřejkové, vedoucí tvůrčí skupiny ČT Ostrava, jde o středoevrospkou detektivku, zabývá se vyšetřováním série vražd mladých žen. „V současnosti se natáčí ve Varšavě, po Novém roce se přesuneme do Česka,“ přiblížila na středečním jednání Rady ČT. Do vysílání půjde pravděpodobně na podzim 2018.

Druhým nově natáčeným seriálem je patnáctidílný příběh nazvaný Strážmistr Topinka. Jde o postavu, která je divákům známá ze seriálu Doktor Martin (viz titulní foto). Nový seriál právě z Doktora Martina vychází (jde o tzv. spin-off). Seriál Doktor Martin byl natočen podle britské předlohy Doc Martin. „Myslím si, že je to úspěch České televize. Teď jsme se stali spolumajitelem formátu tohoto nového seriálu,“ řekla radním Ondřejková.

Natočený je už seriál Dabing Street. Dvanáctidílný komediální seriál Petra Zelenky vypráví příběh dabingového studia Zero, které po smrti majitele zdědí jeho manželka Eva v podání Kláry Melíškové. Studiu se ale nedaří, má dluhy a další problémy. V seriálu hrají i další herci Dejvického divadla, mj. Václav Neužil a Hynek Čermák. Seriál se začne vysílat od 8. ledna 2018.

Ostravské studio je mj. podepsáno pod minisérií Spravedlnost, připravuje ale i dětské pořady nebo dokumentární pořady. Tvůrčí skupina Lenky Polákové připravila osmidílný seriál dokumentů postavených na osudech lidí, kteří se v roce 2018 dožijí sta let. Na jejich životech bude televize demonstrovat vývoj v Československu a dnešní České republice. Chystá i osmidílný cyklus o aférách a skandálech, které mají narušit idealizovaný obraz první Československé republiky.

-mav-