ČT posune závěrečnou Superdebatu na 21:30

neděle, 8. října 2017, 19:50 TV MediaGuru

ČT reaguje na pořad Nova Duel a posouvá začátek předvolební Superdebaty.

Václav Moravec, foto: Česká televize

Václav Moravec, foto: Česká televize

Seriál čtrnácti předvolebních debat, které Česká televize vysílala od poloviny září, završí v předvečer voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Superdebata: Poslední slovo. Přímý přenos z Kongresového centra uvidí diváci na programech ČT1 a ČT24 ve čtvrtek 19. října od 21:30 hodin. ČT tak mění čas, který pro Superdebatu původně vyhradila. Vysvětlila, že tím chce umožnit všem lídrům, aby se diskuse zúčastnili.

ČT totiž původně plánovala, že Superdebatu odvysílá od 20:00. Do téměř stejného času se ale rozhodla umístit diskusi mezi lídrem hnutí ANO Andrejem Babišem a lídrem hnutí ČSSD Lubomírem Zaorálkem konkurenční TV Nova. Pořad Nova Duel odvysílá ve čtvrtek 19. října v čase od 19:55. Nova se letos významněji věnuje volebnímu vysílání vůbec poprvé.

„Česká televize chce přinést divákům co nejširší škálu politických postojů a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů, a proto se v takto společensky významné době rozhodla posunout původně plánovaný čas vysílání závěrečné předvolební debaty tak, aby umožnila účast všem lídrům politických stran a hnutí, kteří se v aktuálním celostátním reprezentativním průzkumu volebního potenciálu umístili na prvním až desátém místě,“ uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková.

Superdebata, kterou provede Václav Moravec, se tak bude vysílat ve čtvrtek 19. října od 21:30 do 23:30 hodin. Na základě výsledků průzkumu budou pozváni lídři stran a hnutí: ANO 2011, ČSSD, ODS, Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura, Piráti, KSČM, TOP 09, Starostové a nezávislí (STAN), KDU-ČSL a Zelení. Jestliže se pozvaný celostátní lídr pořadu nezúčastní, jeho místo zůstane prázdné.

V rámci Superdebaty dostanou prostor i další zástupci pozvaných stran a hnutí, a to prostřednictvím on-line zóny. Přímo v prostorách Kongresového centra budou odpovídat na dotazy diváků, které bude možné klást na webové stránce www.superdebata.cz. Odpovědi bude Česká televize zveřejňovat v přímém přenosu. Rozhovory s aktéry v on-line zóně povede moderátorka Zuzana Tvarůžková.

-mav-