Martin Konrád zvolen výkonným ředitelem AKrTV

středa, 11. října 2017, 14:30 Aktuality, TV, Lidé

Bývalý ředitel Primy Martin Konrád bude bojovat za regionální televize jménem Asociace krajských televizí.

Martin Konrád, foto: FTV Prima

Martin Konrád, foto: FTV Prima

Asociace krajských televizí (AKrTV) zvolila výkonným ředitelem Martina Konráda, bývalého generální ředitele TV Prima. Asociace sdružuje deset regionálních televizí v České republice s celokrajským působením do sítě Czech Regio.

„Nejbližší úkoly vidím v zajištění hladkého přechodu krajských televizí na DVB-T2 a nastavení spolupráce s Asociací krajů ČR, která je přirozeným partnerem AKrTV,“ uvedl po svém zvolení Martin Konrád.

Přechod na DVB-T2 přináší podle AKrTV komplikace právě regionálním televizím. ČTÚ totiž zatím nerozhodl, zda bude vytvořena přechodová síť pro krajské TV. „Chceme proto urychleně vyvolat jednání s ČTÚ a MPO jako zastřešujícími institucemi tohoto procesu a vyjednat technické podmínky pro hladký přechod na DVB-T2. V opačném případě totiž hrozí státu právní důsledky, které by mohly skončit až arbitrárními řízeními,“ dodal Konrád. Součástí dokončení procesu je podle asociace i otázka, co se stane s volnými frekvencemi v rámci jednotlivých regionů, které nebudou použity pro standard DVB-T2. „Otevřeně říkáme, že o ně AKrTV má zájem pro své členy,“ zdůraznil Konrád.

-mav-