Opavia posílí branding, uvede novou kampaň

pondělí, 2. října 2017, 11:00 Marketing, Reklama MediaGuru

Značka Opavia chce změnou brandingu i kampaní posílit hodnoty rodiny a soudržnosti.

Společnost Mondelēz výrazně posiluje komunikaci spojenou se svou zastřešující sušenkovou a oplatkovou značkou Opavia. Spolu s tím spustí značka i novou reklamní kampaň „A kde schováváte svoje Opavie vy?“. V produktové komunikaci bude upozaděna značka Zlaté, která sice na obalech zůstane, ustoupí však ve viditelnosti ve prospěch modrého loga Opavia.  Cílem změn je oprášit positioning této tradiční značky a podpořit její hodnoty, jako jsou rodina a soudržnost. 

Kampaň pracuje s příběhem chlapce, který v roli detektiva hledá v domě sušenky poschovávané různými členy rodiny, aby se s nimi o ně mohl podělit. K vidění bude do konce listopadu v televizi, na internetu a sociálních médiích. 

K rozhodnutí zaměřit se na nejzavedenější český sušenkový brand vedly společnost rozsáhlé spotřebitelské testy a výzkumy, ze kterých vyplynula nejenom 60% spontánní znalost známost značky Opavia v sušenkovo-oplatkovém segmentu, ale i pozitivní emoce zákazníků. „Reklamní kampaň a její hlavní motiv pozitivně hodnotili i sami spotřebitelé, kteří u testů velice často mluvili právě o schovávání sušenek, a to nejenom před svými blízkými, ale velmi často i sami před sebou,“ říká Lýdia Baránková, manažerka značkyOpavia. „Potvrdili nám zároveň, že s touto tradiční značkou mají spojené pozitivní emoce, jako jsou tradice, rodina, pohoda, chvíle oddechu, dětství, chvíle strávené na venkově či na výletech,“ dodává Baránková s tím, že největší výzvou bylo vymyslet, jak oslovit velmi různorodou cílovou skupinu, kterou Opavia díky svému širokému portfoliu zahrnuje.

Na revizi positioningu a přípravě komunikace se podílel česko-slovensko-brazilský tým kreativní agentury Havas. 

Opavia je obchodní značkou, která ve svém logu nese datum 1840. Už řadu let je používána jako zastřešující značka, pod kterou spadá řada brandů z portfolia plněných a suchých sušenek, formovaných oplatek a plněných oplatek, kromě značky Zlaté například Tatranky či Piškoty.

-stk-