Pepsi v kampani děkuje za výsledek Souboje chutí

středa, 4. října 2017, 07:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka Pepsi spustila na podzim děkovnou kampaň, v níž reflektuje výsledky letošní letní aktivace Souboj chuti, během které lidé porovnávali ve slepém testu chutě dvou světových značek kolových nápojů. Letos ke klasickým kolovým nápojům přibyly i jejich varianty bez kalorií.

Do druhého ročníku se v České republice zapojilo přes 17 tisíc lidí. Podle společnosti PepsiCo si Pepsi s cukrem oproti konkurenční Coca-Cole zvolilo 60 % hlasujících, 59 % se přiklonilo k Pepsi bez kalorií.

„Děkujeme Čechům, že se zapojili a prostřednictvím slepého testu vyjádřili své chuťové preference kolových nápojů. Jsme rádi za množství pozitivních reakcí, ať už přímo na roadshow nebo prostřednictvím sociálních sítí. Těší nás také velký úspěch nové bezkalorické varianty Pepsi. Potvrdilo se nám, že její uvedení na trh bylo správným krokem,“ uvedl Michal Šlechta, manažer značky Pepsi.

O své chuťově oblíbené kole rozhodovala veřejnost na vybraných festivalech, sportovních utkání nebo na frekventovaných lokalitách u stánků s označením Souboj chuti. Jednou z letošních novinek byly i menší mobilní testovací jednotky, pomocí kterých se mohli lidé zapojit i na místech, jako jsou například přírodní koupaliště, parky či centra měst. 

Několikaměsíční kampaň přinesla i výsledky z hlediska specifických kategorií účastníků. Porovnávali se tak i chuťové preference ve skupinách jako například hasiči, milovníci jídla nebo „skejťáci“. Podílově největší podpory se klasické Pepsi dostalo mezi těmi, kteří sami sebe označili za dřevorubce (66 %).

Děkovná kampaň bude k vidění až do konce října v televizi, na internetu a v místě prodeje. V televizi jsou vysílány tři varianty spotu.

Pod kreativou nadlinkové kampaně je podepsána agentura Mark BBDO. Digitální část zajišťuje agentura Etnetera motion. Mediální plánování a nákup médií má na starosti OMD. 

-stk-