Prima od 12. listopadu zařadí minisérii Já, Kajínek

čtvrtek, 26. října 2017, 13:45 Aktuality, TV MediaGuru

Pětidílný dokument o českém vězni je postaven na jeho osobní zpovědi.

Z natáčení dokumentu Já, Kajínek, foto: FTV Prima

Z natáčení dokumentu Já, Kajínek, foto: FTV Prima

Televize Prima uvede dokument Já, Kajínek, který má být první osobní zpovědí vězně Jiřího Kajínka. Jde o dokumentární minisérii, která se začne vysílat v neděli 12. listopadu od 20:15. Celkem je připraveno pět dílů.

Dokumenty jsou doplněny záběry z filmu Kajínek, ale i dalšími záběry, mj. záběry, které zatím nebyly použity. Části dokumentů budou hrané samotným Jiřím Kajínkem, jiné jsou natočené s figuranty v situacích, které odpovídají Kajínkovým vzpomínkám. Tyto natočené hrané sekvence se budou prolínat s výpověďmi hlavního protagonisty i ostatních postav vystupujících v dokumentu. V dokumentech je také využívaný archivní materiál, ať už jde o nikdy nezveřejněné fotografie z rodinného archivu a dopisy, ale i novinové články, televizní záběry a soukromá, neodvysílaná videa.

„Vše je založeno na exkluzivitě veškerého materiálu použitého v těchto dokumentech, které jsou koncipovány jako zpověď, kdy se postupně bude Jiří Kajínek stavět do role průvodce. Půjde o jeho subjektivní pohled na vše, co se dělo a co právě probíhá,“ uvedla mluvčí TV Prima Jana Mrákotová.

-mav-