Alpine Pro uvádí olympijskou kolekci pro Pchjongčchang

pondělí, 20. listopadu 2017, 23:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Součástí zimní olympijské kolekce je krom čepice Raškovky i oboustranná zlatá bunda.

V prostorách pražské Galerie Mánes představila v pondělí 20. listopadu firma Alpine Pro olympijskou kolekci, kterou připravila pro Český olympijský tým na nadcházející zimní olympiádu v jihokorejském Pchjongčchangu. Na vývoji kolekce, čítající 32 položek pro reprezentantky a 31 položek pro reprezentanty, se intenzivně podíleli i sportovci, zejména Kateřina Neumannová, Martin Doktor, Tomáš Kraus a Ondřej Synek. 

Motivem kolekce je číslice 100, která má připomínat 100. výročí založení republiky. „Olympijské kolekce vždy připravujeme s důrazem na vyvolání těch správných emocí, i proto se do nich promítají odkazy na naše sportovní legendy a národní hrdost,“ řekl Václav Hrbek, generální ředitel společnosti Alpine Pro, jež je autorem v pořadí páté olympijské kolekce.  

Na oblečení převažuje bílá, kalhoty jsou modré, šála a rukavice červené a výrazným produktem je čepice Raškovka, inspirovaná kulichem skokana Jiřího Rašky, který v něm vybojoval v roce 1968 první zlatou medaili pro Československo na zimních olympijských hrách. 

Dalším prvkem je batoh s voděodolnou pláštěnkou, vyvedenou v designu české národní vlajky, nebo oboustranná péřová bunda se zlatou podšívkou. „Inspirovali jsme se počinem týmu Evy Samkové po jejím vítězství na hrách v Soči, kde si všichni otočili bundu naruby a nechali vyniknout zlatou podšívku. Nyní je bunda z obou stran plně funkční. Sportovci si tak mohou vybrat, jaký barevný motiv budou nosit,“ doplnil Hrbek. 

Do prodeje pro fanoušky je připraveno celkem 160 000 kusů z kolekce, které budou k zakoupení v obchodní síti Alpine Pro a také na www.mall.cz. Koupí olympijské čepice Raškovka mohou lidé podpořit Českou olympijskou nadaci, která umožňuje sportovat dětem ze sociálně slabých rodin. 

-stk-