Benzina v novém gastro konceptu nabídne zdravá jídla

úterý, 14. listopadu 2017, 17:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Benzina do konce roku zmodernizuje 30 stanic, v příštím roce dalších 70.

Modernizovaná čerpací stanice Benzina, foto: Benzina

Modernizovaná čerpací stanice Benzina, foto: Benzina

Benzina modernizuje svou síť čerpacích stanic, kde postupně uplatňuje svůj nový koncept rychlého občerstvení. Svou gastronomickou nabídku rozšiřuje o zdravá jídla z čerstvých surovin, kterými chce oslovit všechny skupiny zákazníků, včetně rodin s dětmi či vegetariánů. Benzina začala s modernizací v srpnu, do konce roku ji dokončí u 30 čerpacích stanic. V příštím roce bude v tomto rozsahu upraveno dalších sedmdesát stanic, v následujících letech bude s redesignem pokračovat.

„Se čtyřmi stovkami čerpacích stanic jsme největším řetězcem rychlého občerstvení v Česku. Pokračujeme v jejich modernizaci a úspěšný koncept Stop Cafe rozšiřujeme o nejrůznější zdravá jídla, na která jsou zákazníci zvyklí z restaurací či specializovaných obchodů,“ uvedl Marek Zouvala, vedoucí odštěpného závodu Benzina skupiny Unipetrol.

Základní gastronomickou položkou na čerpacích stanicích Benziny bude i nadále oblíbená fair trade káva a hotdog. K ní přibude pestrá paleta tradičních i moderních pokrmů s důrazem na zdravou výživu. Vedle hlavních jídel a salátů budou k dispozici také snídaňová menu. Jídla budou připravována ve speciálních pecích bez jakéhokoliv přidaného tuku, a to včetně hranolek. Nově tak budou v nabídce například Burgery, tortilly, falafel, těstoviny, wrapy nebo teplé sendviče, součástí budou ale také jogurty, zeleninové a ovocné saláty, čerstvě lisované ovocné a zeleninové šťávy. Na vybraných čerpacích stanicích na dálnicích budou nabízena i čerstvá jídla vytvořená přímo na základě objednávky zákazníka.

„Měníme toho opravdu hodně. Z našich průzkumů víme, co řidiči chtějí. Nejde jen o změnu jídelního lístku. Jiný bude také venkovní i vnitřní vzhled čerpací stanice a přidáme možnost venkovního posezení. Rekonstrukcí projdou také toalety. Samozřejmostí je vysokorychlostní připojení k internetu,“ řekl Filip Balcárek, ředitel pro shop a gastro z Benziny.

Více prostoru je věnováno i místům k sezení, foto: Benzina.

Více prostoru je věnováno i místům k sezení, foto: Benzina.

V nabídce jsou čerstvě připravované sendviče i těstoviny, foto: Benzina.

V nabídce jsou čerstvě připravované sendviče i těstoviny, foto: Benzina.

Důležitou roli hraje fairtradová káva, foto: Benzina.

Důležitou roli hraje fairtradová káva, foto: Benzina.

Prvními zmodernizovanými stanicemi jsou pumpy na dálnicích - Devět křížů a Průhonice na brněnské D1 nebo Drahelčice a Kladruby na plzeňské D5. Další stojí na exponovaných místech silnic první třídy a ve městech – například v Litvínově, Teplicích, Mostu, Chomutově, Ústí nad Labem, Litoměřicích, Brně či Břeclavi.

Gastronomická nabídka hraje u čerpacích stanic stále větší roli obecně. Síť MOL má na vybraných stanicích koncept Fresh Corner, který nabízí čerstvě připravované sendviče, toasty a panini i sladké a slané pečivo a denně dva druhy polévek. OMV letos nově zařadila čerstvě připravené sendviče, jejíž recepturu připravil šéfkuchař Emanuel Ridi, Shell zase spolupracuje s kavárenským řetězcem Costa Coffee či fresh bary Fruitisimo.  

-stk-