Čína i nadále podpoří rozvoj digitální ekonomiky

pondělí, 13. listopadu 2017, 01:05 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Nedávno skončený 19. sjezd KS Číny zhodnotil na semináři profesor Jan Campbell.

Odvětví digitální ekonomiky patří k novému průmyslovému odvětví, které v Číně za posledních pět let významně narostlo. V loňském roce se měla digitální ekonomika podílet na celkovém hrubém domácím produktu země z 30,3 %, vyplývá z údajů Čínské akademie informačních a komunikačních technologií (CAICT). Nové technologie jsou jedním z hlavních zdrojů růstu nových obchodních modelů včetně čínských e-commerce gigantů Alibaba a JD.com. CAICT očekává, že čínská digitální ekonomika se do roku 2020 bude podílet na celkovém HDP země z 35 %.

Jak ukázal nedávno skončený 19. sjezd Komunistické strany Číny, pokračující modernizace má společně s řadou dalších kroků vést k rozvoji „nové éry čínského socialismu“.

Právě k dopadům zmíněného sjezdu se v Praze uskutečnil v minulém týdnu seminář, na kterém vystoupili čínská velvyslankyně v Praze Ma Keging a profesor Jan Campbell. Z pohledu marketingu mj. zmínil i generaci mileniálů, která podle jeho názoru pro vedení ČLR a také pro vizi prezidenta Si Ťin-pchinga představuje „velkou neznámou“. Celý projev Jana Campbella můžete číst níže.