Dance rádio mění program, koncept i logo

úterý, 7. listopadu 2017, 05:00 Rádio MediaGuru

Rozhlasová skupina Lagardere chce zvýšit dosah tanečního Dance rádia.

DJ Roxtar, foto: Lagardere Active ČR

DJ Roxtar, foto: Lagardere Active ČR

Dance rádio, které spadá do sítě multimediálního domu Lagardere Active ČR, prošlo v průběhu října a listopadu změnami. Proměnila se zejména hudební skladba a vizuální podoba rádia včetně loga.

„Dlouhodobě jsme řešili, jak dodat Dance rádiu novou energii, a nyní přicházíme s novým konceptem. Ten se projeví jak v samotném programu stanice a zejména hudební dramaturgii, tak i v marketingové komunikaci. Věřím, že všechny tyto změny dopomohou Dance rádiu k tomu, aby se stalo volbou číslo jedna pro cílovou skupinu hudebních nadšenců a fajnšmekrů,“ zdůvodnil Michel Fleischmann, prezident společnosti Lagardere Active ČR.

Nové logo Dance rádio, zdroj: Lagardere Active ČR

Nové logo Dance rádio, zdroj: Lagardere Active ČR

Rádio přistoupilo například ke změnám v hudební dramaturgii, má ještě více akcentovat současné žánry na elektronické taneční scéně. „Snažili jsme se držet žánrovou pestrost v rámci elektronické hudby. Hrajeme největší hity z těchto žánrů a stylů: house, deephouse, progressive, electro, d’n‘b, funky breakbeat až po trance a tech house. Významnou roli hrají i kultovní interpreti z 90tých let a roku 2000,“ uvedla Lenka Maureryová, ředitelka Evropy 2 a Dance rádia. Dodává, že úpravou prošlo také programové schéma.

Do týmu Dance rádia nově přišel DJ Roxtar, vítěz národního finále Redbull 3style. Dance rádio spustilo současně také printovou kampaň v titulech vydavatelství CN Invest, Empresa Media, Burda a Bauer Media a outdoorovou kampaň v síti Famedia v Praze. Aktuální poslechovost Dance rádia představuje 30 tisíc posluchačů týdně.

-mav-