Eda Kauba a Vilém Kabzan jdou do Ogilvy

úterý, 21. listopadu 2017, 11:50 Reklama, Lidé MediaGuru

Eda Kauba a Vilém Kabzan opouštějí agenturu Havas, míří do Ogilvy.

Eda Kauba se stane od ledna kreativním ředitelem agentury Ogilvy.

Eda Kauba se stane od ledna kreativním ředitelem agentury Ogilvy.

Výrazná tvář kreativní scény, dlouholetý kreativní ředitel agentury Havas Prague Eda Kauba se rozhodl k pracovní změně. Se svým kolegou Vilémem Kabzanem od ledna změní své působiště a stane se součástí kreativního týmu Ogilvy. Eda Kauba nastupuje na pozici kreativního ředitele, Vilém Kabzan na místo Digital Creative Leader. Spolupracovat budou s dalšími kreativnímu řediteli – s Petrem Radotínským, zodpovědným za kreativu pro Team Tesco, a Tomášem Belkem, který má na starosti kreativu celé skupiny Ogilvy. 

Eda Kauba pracuje v komunikačním byznysu více než 25 let. Kreativním ředitelem byl v několika pobočkách světových reklamních agentur, naposledy v již zmíněném Havasu. Byl předsedou Art Directors Clubu, prezidentem porot reklamních festivalů v Barceloně, Portoroži, Bratislavě nebo Moskvě. Od Art Directors Clubu obdržel cenu za osobní přínos české reklamě. Je nositelem více než 50 cen Louskáček a okolo stovky mezinárodních cen včetně Cannes Lions. Jen v letošním roce vyhrál kromě 7 Louskáčků, PIAF a EFFIE bronz na Cresta Awards, stříbro na Golden Drum a zlato v Epice.

Vilém Kabzan nastupuje v Ogilvy na pozici Digital Creative Leader.

Vilém Kabzan nastupuje v Ogilvy na pozici Digital Creative Leader.

Vilém Kabzan je absolvent AVU, kde studoval intermediální a vizuální komunikaci. V reklamě pracuje 20 let na pozicích Head of Design, Art Director a Creative Leader. Specializuje se na online média. Je nositelem desítek mezinárodních ocenění, letos jich v týmu s Edou Kaubou vyhrál více než deset. Je designérem, fotografem, režisérem reklamních spotů například pro KB, Becherovku, EKO-KOM nebo Peugeot. Ve svém portfoliu má také videoklipy.

-stk-