O2 oslovilo virtuálním uzavřením hranic stovky tisíc lidí

středa, 22. listopadu 2017, 13:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

O2 na 17. listopadu „uzavřelo“ v České republice a na Slovensku virtuální hranice.

Česká společnost O2 se letos rozhodla připojit ke svým kolegům ze Slovenska, kteří již opakovaně připomínali výročí Sametové revoluce „virtuálním“ uzavřením hranic. „Jako největší poskytovatel internetu pomáháme bořit hranice a zprostředkováváme našim zákazníkům svobodnou komunikaci s celým světem. Považujeme za důležité připomínat, že svoboda není samozřejmost, a proto jsme se letos rozhodli připojit ke kolegům ze Slovenska a s úctou připomenout výročí Sametové revoluce i v Česku,“ vysvětlila na dotaz MediaGuru.cz tisková mluvčí společnosti O2 Lucie Jungmannová.

Každému zákazníkovi mobilního internetu od O2, který chtěl navštívit zahraniční web, se tak 17. listopadu zobrazilo při první návštěvě upozornění na zákaz vstupu na státní hranice. Po kliknutí na „Chci svobodně pokračovat“ mohl zákazník navštívit původně požadovanou stránku. Pokud neudělal nic, byl přesměrován až po jedné minutě.

Těm, kteří byli přihlášeni v síti některé ze sousedních zemí, přišla SMS s textem: „Pozor, svevolny prechod statni hranice byl pred rokem 1989 trestny. Svoboda neni samozrejmost. Proto si dnes spolecne s nasimi zakazniky s uctou pripominame 17. listopad. Vase O2.“ Podobnou zprávu dostali i lidé pohybující se mezi 9 a 20 hodinou na Václavském náměstí, Albertově a Národní třídě.

V České republice se informační stránka zobrazila 298 tisícům uživatelů mobilního internetu od O2. Příspěvek na Facebooku oslovil 144 tisíc lidí, SMS obdrželo více než 100 tisíc zákazníků. „Další zásah mělo samozřejmě to, že lidé kampaň sdíleli na svých profilech na sociálních sítích,“ popsala Lucie Jungmannová.

-stk-