PPF, Křetínský a Tkáč vstoupili do skupiny Mall

úterý, 7. listopadu 2017, 19:01 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Skupina PPF, Daniel Křetínský a Patrik Tkáč ovládli 80 % společností Mall Group a Heureka.

Sídlo Rockaway, foto: Rockaway

Sídlo Rockaway, foto: Rockaway

Skupina PPF získala 40procentní podíl ve skupině e-shopů Mall Group a srovnávači cen Heureka.cz. Dalších 40 procent ovládli podnikatelé Daniel Křetínský s Patrikem Tkáčem. Zbylých 20 procent vlastní investiční skupina Rockaway Capital podnikatele Jakuba Havrlanta. Na dotaz ČTK to uvedla Michaela Papežová ze skupiny Rockaway.

"Jsme rádi, že se podařilo dotáhnout všechny formální kroky, aby skupina PPF i Daniel Křetínský s Patrikem Tkáčem mohli dokončit již dříve avizovaný majetkový vstup do struktury Mall Group a Heureky. Vzájemné rozložení je v poměru 40:40:20, což reflektuje původní plán i vzájemné akcionářské dohody," uvedla Papežová. Na dokončení transakce dnes upozornil portál E15.

Investiční skupina Rockaway koupila za víc než 200 milionů eur (5,4 miliardy Kč) druhý největší e-shop v Česku Mall.cz a srovnávač cen Heureka.cz v roce 2015. V polovině loňského roku transakci schválil antimonopolní úřad. Obchod financovali právě Křetínský, Tkáč a investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Obrat skupiny e-shopů Mall Group dosáhl loni 600 milionů eur (16,5 miliardy Kč). Do skupiny kromě Mall.cz patří například specializované obchody CZC.cz, Vivantis, Proděti, BigBrands, Kolonial, Bux, Sporty a Rozbaleno.

-čtk-