Schweppes chce upozornit i na jiné produkty než tonik

pondělí, 6. listopadu 2017, 12:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Schweppes posiluje povědomí o kompletním portfoliu, podporuje ochucené limonády.

Nová kampaň Schweppes se na sociálních médiích snaží setřít svou nálepku značky jednoho produktutoniku. S kampaňovým claimem „Užívej ovoce“ představuje Schweppes na Facebooku šest ovocných příchutí svých ochucených limonád.

Cílem je posílit povědomí o kompletním portfoliu značky a dostat ochucené limonády na znalostní úroveň toniku.  „Když se řekne Schweppes, každému se vybaví tonik, ostatní produkty už ale zákazníci znají výrazně méně. Proto jsme pro kampaň zvolili netradiční vizuál, který by měl v hlavách cílovky vytvořit určité spojení,” objasňuje tvorbu kampaně brand manažerka Schweppes Gabriela Šulcová.

Obsahově se kampaň dotýká mezinárodního claimu „Taste Your Curiosity“ (Ochutnej svou zvědavost), který namísto pouhé lokalizace značka rozvádí na míru českému prostředí. „Od klienta jsme dostali prostor k vymyšlení vlastního claimu, kterým se snažíme u spotřebitelů vytvořit silné pojítko mezi ovocem a značkou Schweppes,” vysvětluje Veronika Vimmerová z agentury Symbio, která je pod kampaní podepsána.

Dále kampaň pracuje s černobílým spotem, který doplňují nativní ilustrace ovoce. „Svět toniku je často vykreslován v černé a bílé, působí prémiově, dospěle. Barevné animované prvky tuhle atmosféru oživují stejně tak jako ovocné limonády značku Schweppes, která je primárně vnímána jako výrobce toniku,” popisuje koncept Jan Tyle ze Symbia. Spot vytvořila in-house A/V produkce Symbiograf.

Schweppes v České republice exkluzivně distribuuje společnost Karlovarské minerální vody. Kromě sociálních sítí pracuje značka především s eventy v rámci projektu Schweppes The Bar.

-stk-