Seznam dává do programatiku další formáty

středa, 29. listopadu 2017, 14:15 Internet & Mobil MediaGuru

Do programatického prodeje zařazuje Seznam.cz formáty branding a také bumper ad.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Objem investic programatického nákupu reklamy prostřednictvím RTB na Seznam.cz za poslední rok vzrostl více než trojnásobně. Proto Seznam.cz od listopadu rozšířil nabídku formátů v RTB. Konkrétně jde o branding a šestivteřinový nepřeskočitelný video bumper.

Branding ve standardní velikosti 2000 x 1400 px je dostupný pouze na Novinky.cz se zásahem 55 % české internetové populace. V průběhu prosince se jeho prodej rozšíří také na Seznam Zprávy, Proženy.cz a Kupi.cz a očekávaný zásah má dosahovat na 63 %. Nákup formátu Branding je dostupný pouze prostřednictvím SSP PubMatic.

Video bumper nabízí Seznam.cz na své internetové televizi Stream.cz. Ještě před koncem tohoto roku se rozšíří také na Seznam Zprávy, Proženy.cz, Novinky.cz, Super.cz a Sport.cz. Jeho celkový zásah se tak rozšíří ze současných 31 % české internetové populace na 45 %. V prodeji je prostřednictvím SSP AppNexus nebo PubMatic skrze privátní deal i otevřenou aukci.

V rámci programatického prodeje reklamy nabízí Seznam.cz i další formáty. Vedle uvedených novinek jde například o několik variací bannerových ploch na více než dvaceti službách společnosti a také exkluzivní formáty, jako je videospot či nativní reklama.

Programatický prodej začal Seznam.cz testovat v roce 2014 a od svého spuštění stále narůstá. V prvních deseti měsících roku 2017 klienti investovali do RTB o 231 % více než za stejné období roku 2016, uvedla společnost Seznam.cz.

-mav-