Seznam Zprávy založily redakční radu

čtvrtek, 30. listopadu 2017, 12:15 Lidé MediaGuru

Zpravodajský server Seznam Zprávy vytvořil pětičlennou redakční radu na čele s ředitelem redakce Jakubem Ungerem.

Zleva: Jakub Unger, Jindřich Šídlo, Zuzana Kubátová, Luděk Mádl a Zdeněk John, foto: Seznam.cz

Zleva: Jakub Unger, Jindřich Šídlo, Zuzana Kubátová, Luděk Mádl a Zdeněk John, foto: Seznam.cz

Redakční rada se má zabývat koncepčními a žurnalistickými otázkami týkajícími se tvorby redakčního obsahu. Zároveň má být místem, na které se mohou diváci obracet v případě otázek, námětů či stížností na činnost redakce. Zakládající sestavu nové rady Seznam Zpráv tvoří ekonomická analytička Zuzana Kubátová, komentátor Jindřich Šídlo, reportér Luděk Mádl, šéfeditor Zdeněk John a ředitel redakce Jakub Unger.

„Ze zkušených a respektovaných novinářů jsme do Redakční rady záměrně zvolili kolegy s pestrou mediální zkušeností a různými názory. V radě jsou lidé s profesionální znalostí byznysu, politiky a veřejného života. Tedy témat, která Seznam Zprávy primárně sledují,” říká šéfredaktor zpravodajství Jakub Unger.

Seznam Zprávy po roce fungování navštěvuje měsíčně přes 3,5 milionu reálných uživatelů. „Naším cílem je být pro lidi zdrojem opravdu nezávislého, kvalitního českého zpravodajství. A zároveň chceme být vůči veřejnosti maximálně otevření,” dodal Unger.

Redakce Seznam Zprávy se v letošním roce rozšířila, na podzim hlásila zdvojnásobení počtu lidí na cca 70. Očekává se, že zpravodajská redakce se bude podílet i na televizním projektu Seznam TV, který firma připravuje. Podrobnosti k němu však zatím známy nejsou.

-mav-