Slovenský Ringier prodává svůj deník a časopisy

pondělí, 6. listopadu 2017, 14:56 Slovensko MediaGuru

Ringier Axel Springer Slovakia prodává deník Nový čas a všechny časopisy, protože chce budovat jen digitální portfolio.

Portfolio Ringier Axel Springer SK

Portfolio Ringier Axel Springer SK

Ringier Axel Springer Media AG prodává na Slovensku své kompletní tištěné portfolio. Nejprodávanější slovenský deník Nový čas získává společnost FPD Media a časopisy kupuje News and Media Holding, tedy mediální společnost skupiny Penta. Ringier Axel Srpinger potvrdil prodej svých tištěných titulů v pondělí odpoledne. Firma FPD Media je vydavatelem Žilinského týdeníku, vlastní ji podnikatel Anton Siekel.

„Prodáváme náš deník a tištěné magazíny s cílem ještě víc zvýraznit profil našeho portfolia jako vedoucího digitálního vydavatelství na Slovensku,“ uvedl generální ředitel Ringier Axel Springer Mark Dekan.

Ringier zároveň oznámil akvizici portálu Autobazar.eu, realitního portálu TopReality.sk a také získání domény Aktualne.sk. Kupuje ji od News and Media Holding (Penta). Doména má být přesměrovaná na zpravodajský portál Aktuality.sk, který patří pod Ringier Axel Springer. Uzavření akvizice se očekává v polovině roku 2018.

„S touto rozsáhlou reorganizací našeho portfolia na Slovensku jasně podtrhujeme naše odhodlání stát se vedoucím digitálním vydavatelstvím ve střední a východní Evropě. Naše nové portfolio na Slovensku je kompletně digitální a dobře diverzifikuje příležitosti mezi oblasti digitálního publikování, digitální inzerce a digitálních obchodních činností,“ dodal Dekan.

-mav-