Twitter rozšiřuje délku tweetu na 280 znaků

úterý, 7. listopadu 2017, 22:14 Internet & Mobil MediaGuru

Testování většího limitu znaků dopadlo úspěšně, Twitter se rozhodl pro plošné rozšíření.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Společnost Twitter v úterý večer našeho času oznámila, že navyšuje počet znaků určených pro jeden tweet ze 140 na 280 znaků. Limit se netýká čínštiny, japonštiny a korejštiny. Uživatelům těchto jazyků stačí vzhledem k charakteru písma méně prostoru pro vyjádření, zdůvodnila firma.

Více než měsíční testování na vybraném vzorku uživatelů se Twitteru osvědčilo, a proto novinku uvede do plného provozu. V prvních dnech testu byl počet znaků využíván na maximum. Poté počet znaků poklesl a začal se vracet k normálu. Uživatelé ale údajně tweetovali daleko častěji, než dříve. Přesto si chce Twitter udržet pozici platformy, kde rozhoduje stručnost. „Uživatelé se nemusí obávat, že by se jejich timeline nějak zásadně změnila. Uvidí přibližně stejné množství statusů, jak tomu bylo doposud,“ vysvětlila firma.

Výsledky testu

Jen 5 procent odeslaných tweetů bylo delších než 140 znaků a pouze 2 procenta měly přes 190 znaků. Pokud tweet obsahoval odkaz nebo obrázek, počet znaků se pohyboval lehce přes 190 znaků. Uživatelé, kteří měli možnost využít dvojnásobný počet znaků, strávili na Twitteru vice času. Měli se údajně cítit spokojeněji, protože mohli plně vyjádřit své myšlenky a získali vice lajků, retweetů a @zmínek.

Podle dlouhodobých dat Twitteru, devět procent tweetů v angličtině dosáhlo maximálního počtu znaků. Uživatelé strávili spoustu času editovaním svých statusů, což nezřídka vedlo k tomu, že byl tweet nakonec uživatelem smazán. Díky rozšíření znaků měl počet smazaných tweetů klesnout na jedno procento.

Jedna z prvních reakcí na rozšíření počtu znaků v českém prostředí - Svaz průmyslu ČR opustil zkratku SPD_CR.

 -mav-