V soutěži IMC European Awards získali Češi 21 cen

úterý, 28. listopadu 2017, 07:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Osm českých agentur bodovalo na evropském finále soutěže IMC European Awards.

Zástupci oceněných českých agentur na IMC European Awards, foto: IMC European Awards

Zástupci oceněných českých agentur na IMC European Awards, foto: IMC European Awards

Celkem 21 cen získalo osm českých agentur v evropském finále soutěže IMC European Awards. Česká republika se tak stala nejúspěšnější ze sedmi zapojených zemí.

O dvě zlatá ocenění se postaraly agentury Geometry Global s kampaní Armáda spásy – Salvation Paper – a Momentum Czech Republic za kampaň Hvězdy zítřka. Tucet stříbrných cen a sedm bronzových si odnesly agentury Symbio Digital, Leemon Concept, Wunderman Prague, Garp Integrated, Wellen a Underline.

„Mám radost, že české agentury zabodovaly i v rámci evropského finále,“ říká Martin Pešta z Geometry Global, který se stává novým ředitelem národního předkola, IMC Czech Awards (dříve Český Direkt a Promo). „Jde o potvrzení kvality domácí soutěže, která zároveň otevírá cestu k prestižnímu evropskému ocenění. Už teď se těším na další ročník, pro který plánujeme určité změny. Ty představíme na začátku roku 2018 společně s otevřením přihlášek,“ dodává.

V evropském finále IMC European Awards bylo uděleno celkem 85 cen, které si rozdělilo 32 agentur ze sed,o zemí. Další ročník soutěže odstartuje domácím kolem: přihlášky budou otevřeny od ledna do března 2018, vítězové budou vyhlášeni v červnu.

-stk-