Economia otevřela své nové televizní studio

čtvrtek, 7. prosince 2017, 07:40 Internet & Mobil MediaGuru

Nové studio sídlí v newsroomu v pražském Karlíně, má sloužit pro natáčení všech pořadů Economie.

Nové TV studio, foto: Economia

Nové TV studio, foto: Economia

Economia otevřela ve svém sídle v pražském Karlíně nové televizní studio. Vzniklo přímo v newsroomu, kde sedí novináři Hospodářských novin, Aktuálně.cz či týdeníků Respekt a Ekonom. Ve studiu se budou nově natáčet nejen všechny hlavní pořady pro zpravodajský server Aktuálně.cz či byznysové rozhovory pro HN, ale přesouvá se tam i veškerá produkce internetové televize DVTV.

Studio vzniklo uprostřed redakce a má několik variabilních prostředí. Jedna část je odhlučněná a bude sloužit pro byznysové debaty Leoše Rouska, hlavního analytika Hospodářských novin. V další části studia zůstal průhled do redakčního zázemí a natáčet se zde bude například nový televizní glosář Ovladač Kamila Fily či Sociál, pořad o dění na sociálních sítích. Své glosy na aktuální témata zde bude točit i analytik Ekonomu David Klimeš pod názvem Fakenews show.

Do nových prostor se také přesouvá produkce DVTV moderátorské trojice Daniely Drtinové, Martina Veselovského a Emmy Smetany. Ta svůj dosavadní stupínek vymění za část nového studia, která zůstává otevřená do newsroomu. Na záběrech z rozhovorů tak zůstane zachován pohled do redakce. Ve studiu budou vznikat také živě vysílané speciální debaty DVTV, Aktuálně.cz a Hospodářských novin.

Nové TV studio, foto: Economia

Nové TV studio, foto: Economia

Za uplynulé tři roky si uživatelé na Aktuálně.cz přehráli takřka 200 milionů videí. Od konce května roku 2014 vzniklo pod hlavičkou DVTV přes 3000 rozhovorů, reportáží a živých přenosů. Počet zhlédnutých videí DVTV dosahuje již k hranici 90 milionů. Diváci je mohou sledovat na webu Aktuálně.cz či v mobilních aplikacích pro platformy Android a iOS.

-mav-