Isover díky online kampani zvýšil zájem o e-shop i aplikaci

sobota, 23. prosince 2017, 08:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Stavebnická značka tepelných izolací díky digitální kampani navýšila obrat e-shopu.

Společnost Saint-Gobain Construction Products zvolila na propagaci své značky tepelných izolací Isover online kampaň, jež cílila na koncové uživatele z řad řemeslníků a kutilů.

Komunikace, jež běžela od konce září do poloviny listopadu, využívala Facebook, AdWords, Sklik a YouTube. Díky ní byl navýšen obrat jejího e-shopu o 325 %, o 140 % stoupla také hodnota poptávky a rovněž byla prostřednictvím videospotu podpořena mobilní aplikace Isover SmartApp, jež zaznamenala ve sledovaném období 3700 stažení. Součástí kampaně byla i soutěž o iPhone.

„Těchto výsledků se podařilo dosáhnout díky kombinaci několika faktorů, zejména vysoké relevance reklam, správného období, kdy je o izolace velký zájem, jednoduché message a určitě pomohla i soutěž o iPhone,“ říká Martin Zdražil, stratég a spoluzakladatel agentury Digital Brain, jež kampaň navrhovala i realizovala. Produkci videospotu měla na starosti agentura Forleaf.

„Unikátní na této kampani je, že nic podobného v tomto rozsahu ve stavebnictví zatím jiná firma nedělá. Ale brzy budou muset také začít, protože hlas koncových zákazníků bude stále důležitější i pro B2B firmy,” dodává Zdražil.

-stk-