Josef Chuchma vede na ČT art nový projekt Artzóna

čtvrtek, 14. prosince 2017, 13:55 Aktuality, TV, Lidé MediaGuru

Josef Chuchma se po odchodu z Lidových novin stal projektovým manažerem ČT art a vedoucím obsahu nového webu Artzóna.

Josef Chuchma, foto: Česká televize, Jaroslav Fišer

Josef Chuchma, foto: Česká televize, Jaroslav Fišer

Novinář Josef Chuchma se stal projektovým manažerem kulturního kanálu České televize ČT art a také vedoucím obsahu nově připravovaného webu Artzóna. ČT nový kulturní web spustí v průběhu ledna 2018. Doplní nový pořad Artzóna.

Televizní pořad Artzóna se bude od 9. ledna 2018 vysílat každý týden v úterý, vždy od 20:20 hodin, po pravidelných Událostech v kultuře. Každý díl trvá 45 minut. Natáčí se v Praze a v Brně. Nový diskuzní pořad má přinášet informace z tuzemské i zahraniční kulturní scény, obsáhnout chce nejen film a hudbu, ale i tanec, divadlo, literaturu, výtvarné umění a design. 

„Mám za to, že kulturní web, jenž se nespecializuje jen na jednu oblast, u nás chybí. Chceme nabídnout tematickou šíři bez podbízivého obsahu, chceme nabídnout nezávislost a sázíme na multimedialitu. Dostane se na film a TV, hudbu populární i vážnou, literaturu a divadlo, na výtvarné umění i tanec. Každá z těchto oblastí bude pokryta slovem i obrazem. Recenze budou psát odborníci na jednotlivé umělecké disciplíny, pravidelně spolupracující experti zároveň vyberou pro publikum to, co ze své oblasti považují za pozoruhodné. Současně budou formou blogů přispívat ty osobnosti České televize, jež mají ke kultuře profesně blízko. Zdaleka však neplatí, že by se na webu měly objevovat jen projekty spjaté s Českou televizí," říká Josef Chuchma. 

Josef Chuchma profesně začínal v časopisu Mladý svět, kde psal především o kultuře. V roce 1993 se stal redaktorem kulturní rubriky týdeníku Respekt. O rok později začal vést kulturní rubriku deníku Mladá fronta Dnes, na tomto postu setrval do roku 2002. Až do svého odchodu z MF Dnes (v polovině roku 2013) vedl sobotní esejistickou přílohu Kavárna. Poté se stal vedoucím sobotní přílohy Lidových novin Orientace. Z Lidových novin odešel letos na podzim.

-mav-