Makro rozšíří koncept Inspirace na ostatní prodejny

úterý, 5. prosince 2017, 07:55 Aktuality, Retail MediaGuru

Po testování na pražských Stodůlkách rozšiřuje Makro nový prodejní koncept do celé sítě.

Speciální stojany označeny bodem Extra v novém prodejním konceptu Inspirace, foto: Makro

Speciální stojany označeny bodem Extra v novém prodejním konceptu Inspirace, foto: Makro

Společnost Makro Cash & Carry rozšíří po testování na pražské prodejně svůj nový prodejní koncept Inspirace na ostatní prodejny. 

Koncept byl představen poprvé letos v září v pražských Stodůlkách, kde byla vybudována nová pekárna, rozšířeno oddělení ovoce a zeleniny a postavena otevřená kuchyně pro inspirační workshopy se zákazníky přímo v prodejně. Změny doznal i vnitřní vzhled obchodu, prostorové uspořádání jednotlivých oddělení a vzniklo také místo pro neformální setkávání zákazníků. Zároveň prošel změnou i sortiment, do něhož bylo zalistováno 3 500 nových produktů, které mají odpovídat současným trendům v gastronomii a zdravé výživě. 

Nyní se  Makro rozhodlo okamžitě zařadit do prodeje na všech prodejnách 440 položek, které se nejvíce osvědčily. „Vedle rozšíření nabídky delikates, jsme se zaměřili na oblast zdravého stravování a organických potravin včetně tzv. superpotravin. Nově tak v každé prodejně Makro zákazníci pořídí například produkty Country Life, Nutrifree, Nutrisi, ale i zeleninové chipsy Tretter's, limonády Jarritos či Fentimans,“ vypočítává nové produkty Romana Nýdrle, manažerka komunikace společnosti.

Dalším bodem konceptu je úzká spolupráce s lokálními dodavateli a producenty. Každá prodejna průběžně zařazuje do prodeje výrobky dodavatelů z regionu, jde především o farmáře, pekaře, cukráře či výrobce regionálních specialit. „Spolupráce s farmáři a místními dodavateli z regionu naplňuje naše poslání pomáhat podnikatelům růst. Navíc tím reagujeme na rostoucí poptávku po autentických produktech vysoké kvality. Další výhodou je udržitelnost – dává smysl preferovat farmáře z regionu a šetřit životní prostředí,“ vysvětluje Romana Nýdrle.  

Při dalších úpravách prodejen bude Makro vždy přihlížet ke specifickým potřebám regionu. Změnám předchází detailní průzkum zákaznických potřeb. 

-stk-