Ředitel O2 TV David Duroň opouští svou pozici

úterý, 19. prosince 2017, 10:00 TV, Lidé MediaGuru

Po čtyřech letech odchází z vedení televize O2 TV její šéf David Duroň.

David Duroň, foto: O2

David Duroň, foto: O2

David Duroň opouští po více než čtyřech letech ke konci roku 2017 společnost O2. Rozhodl se věnovat novým projektům, potvrdila MediaGuru.cz společnost O2.

„Pod jeho vedením se podařilo významně změnit celou tvář O2 TV, která se tak mohla zařadit k lídrům na televizním trhu. David Duroň se nyní plánuje věnovat dalším výzvám a novým projektům," uvedla mluvčí společnosti Jitka Pajurková.

Za akvizice nových vysílacích práv a stanic pro O2 TV je i nadále zodpovědná manažerka obsahu Anna Lenerová. Sportovní stanice O2 TV Sport, O2 TV Fotbal a O2 TV Tenis má v gesci výkonný ředitel Marek Kindernay

David Duroň vedl O2 TV od října 2013. Za jeho vedení došlo k rozšíření služby O2 TV, zavedení vlastních kanálů společnosti – sportovního O2 TV Sport a později i specializovaných sportovních kanálů O2 Fotbal a O2 Tenis. V plánu má být i hokejový O2 Hokej. Od března roku 2017 je pak O2 TV dostupná v pozemním digitálním vysílání s kanálem O2 TV Free.

Počet zákazníků služby O2 TV, která funguje na pevné lince od O2 i na internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele, dosáhl k 30. září 2017 celkem 230 tisíc (IPTV a OTT verze), meziročně o 4,5 % více. Službu Multi, která domácnostem umožňuje sledovat O2 TV na více televizorech najednou, si pořídilo téměř 35 tisíc domácností. O2 tak celkově registruje téměř 265 tisíc aktivních set top boxů. 

-mav-