ŘSD vypisuje tendr za 2,3 mil. Kč na zakrytí 262 ploch

úterý, 19. prosince 2017, 15:30 Aktuality, Outdoor, Reklama MediaGuru

Další tendr na zakrytí reklamních ploch kolem dálnic vypisuje Ředitelství silnic a dálnic.

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) vypisuje další veřejné zadávací řízení na zakrytí reklamních ploch, které měly být v souladu s novelou zákona o pozemních komunikacích, jež vstoupila v platnost v září, již odstraněny.

Veřejná zakázka v předpokládané hodnotě 2,33 mil. korun se týká 262 reklamních ploch, umístěných v ochranném silničním pásmu dálnic D0, D2, D3, D5, D8, D11, D35. Jak vyplývá z informací uveřejněných ve Věstníku veřejných zakázek, je zakázka rozdělena na tři části.

září vypsalo ŘSD již zadávací řízení na zakrytí více než 400 billboardů na dálnici D1, a to v hodnotě 3,74 milionu korun.

Nařízení se týká zhruba tří tisíc nosičů u dálnic a silnic první třídy. U jiných typů komunikací jsou nosiče povolené. Většina majitelů své billboardy odmontovat původně odmítla, společnost Czech Outdoor své reklamní plochy přelepila českou vlajku v domnění, že se tím jejich odstranění vyhnou. Silničáři je však i přesto začali postupně odstraňovat. Zatím se však podařilo odstranit nepovolených reklamních poutačů jen zlomek.

-stk-