Tváří prvního čísla Playboye pod GES bude Perkausová

úterý, 5. prosince 2017, 15:45 Aktuality, Tisk MediaGuru

Na titulce prvního Playboye, který vzniká pod vlastníkem televize Prima, bude moderátorka Top Staru.

Eva Perkausová se stala tváří prvního čísla „nového“ Playboye, foto: FTV Prima.

Eva Perkausová se stala tváří prvního čísla „nového“ Playboye, foto: FTV Prima.

Časopis Playboy, do kterého na podzim majetkově vstoupil vlastník televizní skupiny Prima Ivan Zach, připravuje pro svou „novou éru“ na českém trhu speciální dvojčíslo. Na titulní straně se představí moderátorka pořadu Top Star Eva Perkausová.

Součástí znovuuvedení časopisu pod skupinou GES Media Asset je také kalendář s Evou Perkausovou, který bude společně s titulní fotografií 12. 12. vydražen a výtěžek bude věnován Nadačnímu fondu Kapka naděje.

Celý kreativní koncept měl na starosti spolumajitel agentury Elite Prague Saša Jány. Nafotil jej Lukáš Dvořák.

Společnost GES Media Asset, většinový vlastník televizní skupiny Prima, získala ve společnosti Playpress, která je vydavatelem pánského magazínu Playboy, 33,3% podíl. Dalších 33,6 % nově patří i společnosti THR Media, ve které je majitel GES Media Asset Ivan Zach členem dozorčí rady. Menšinovými vlastníky zůstali šéfredaktor časopisu Vladimír Olexa (16,5 %) a Strahinja Ivošević (16,5 %). 

Časopis Playboy vychází na českém trhu už od roku 1990. Vladimír Olexa získal časopis do své společnosti v roce 2009 poté, co se tehdejší tuzemská pobočka vydavatelství Axel Springer Praha rozhodla magazín dále nevydávat.

Tržby vydavatelské společnosti Playpress dosáhly v roce 2015 výše téměř 8 mil. Kč, o rok dříve to bylo téměř 10 mil. Kč. Hospodaření společnosti skončilo v roce 2015 ve ztrátě 0,5 mil. Kč. Údaje o čtenosti ani prodaném nákladu nejsou veřejně dostupné.

-stk-