V Česku má začít vysílat televize o cvičení Fit HD

úterý, 19. prosince 2017, 10:35 Aktuality, TV MediaGuru

V novém roce má v Česku začít vysílat televize zaměřená na domácí cvičení.

Zdroj: Fit HD Hungary

Zdroj: Fit HD Hungary

Během příštího roku plánuje spustit v tuzemsku vysílání televize specializovaná na domácí cvičení. Stanici s názvem Fit HD plánuje v ČR distribuovat společnost Axocom. Přesný termín spuštění zatím není znám, zatím je předmětem jednání.

„V Česku zatím podobný formát dostupný všem chybí a právě specializovaná televizní stanice jej může vhodně nabídnout,“ komentuje plánovaný rozjezd programu ředitelka Axocom Erika Luzsicza.

Koncept televizního programu zaměřené na cvičení je původem z Maďarska, zde ji provozuje společnost Fit HD Media Group. Má ho sledovat až 1,5 milionu Maďarů. I u nás by stanice měla údajně diváky lákat k obrazovkám přes známé a populární fitness osobnosti a také přes známé tváře profilující se zdravým životním stylem.

„Televizní program je uzpůsoben zejména ženám v širokém věkovém rozmezí, tedy nejčastěji od 20 do 70 let. Půjde hlavně o ženy v domácnosti, těhotné, nebo naopak starší ženy z venkova. Ženy budou tvořit až 90 % divácké základny,“ dodává Luzsicza s tím, že Fit HD nemá být přímou konkurencí pro klasická fitness centra.

Programovou nabídku mají tvořit pravidelné bloky vždy zaměřené na různé formy a techniky cvičení. V patnácti až dvacetiminutových pořadech se cvičitelé zaměří například na těhotné, aerobik, dance aerobik, box, nebo naopak jógu, kapoieru či protažení v podobě strečinku a podobně. Do budoucna se zvažuje lokalizace jazyková, tak i obsahová.

-mav-