Ve vybraných kinech odvysílali celý seriál Dabing Street

neděle, 31. prosince 2017, 08:50 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize promítala svoji seriálovou novinku v několika tuzemských kinech.

Dabing Street, foto: Česká televize

Dabing Street, foto: Česká televize

Diváci v zaplněném pražském kině Aero v sobotu večer absolvovali maraton všech 12 dílů nového komediálního seriálu České televize (ČT) Dabing Street. Akce se konala také v brněnském Univerzitním kině Scala, v Minikině v Ostravě a v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. Výtěžek ze vstupného z kin bude poslán na konto Nadačního fondu dětské onkologie Krtek, neziskové organizaci Ratolest Brno a Mobilnímu hospici Ondrášek v Ostravě. První díl bude mít premiéru 8. ledna na programu ČT1.

Seriál podle vlastní stejnojmenné hry napsané pro Dejvické divadlo natočil režisér Petr Zelenka, který se osobně s dalšími protagonisty zúčastnil dnešní pražské projekce. "Řekl bych, že s tou hrou má seriál společného ducha a obrovskou energii, která z těch herců jde. A jinak jsem tam samozřejmě připsal deset nových dílů," řekl ČTK Zelenka, který rozehrává příběh krachujícího dabingového studia, jež po smrti manžela zdědí zneuznaná herečka. "Poetika seriálu a hry je stejná, jen prostředky jsou jiné. Petrovým látkám svědčí kamera a postavám větší prostor," uvedl představitel jedné z hlavních rolí studiového technika Václav Neužil.

V dalších rolích seriálu se představí Klára Melíšková jako nová majitelka studia, Hynek Čermák coby další studiový technik, Marek Adamczyk a Tereza Voříšková jako nové posily a Miroslav Krobot v roli režiséra, který má studio postavit na nohy.

Divadelní hra Dabing Street získala titul Nejlepší komedie roku 2013 na čtrnáctém ročníku Grand Festivalu v Pardubicích.

-čtk-