Coca-Cola přivádí na český trh značku Fuzetea

úterý, 16. ledna 2018, 11:00 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Společnost Coca-Cola uvádí na evropské trhy, včetně českého, ledové čaje Fuzetea.

Zdroj: Coca-Cola

Zdroj: Coca-Cola

Společnost Coca-Cola uvádí na 30 evropských trhů, včetně českého, ledové čaje Fuzetea, které si zakládají na spojení čajového extraktu z udržitelné produkce, ovocných šťáv a bylinek či aromatických květů.

„Chutě spotřebitelů se proměňují, a lidé si přejí širší výběr nápojů,“ říká Michal Blaško, marketingový ředitel společnosti Coca-Cola Česká republika a Slovensko, a doplňuje: „Uvedení Fuzetea na český trh i po celé Evropě přináší řadu nových a překvapivých chuťových kombinací. Ledové čaje k okamžité spotřebě jsou důležitým a rychle rostoucím segmentem.“

Na českém trhu bude Fuzetea k dostání od ledna u hlavních maloobchodních prodejců, a to v plastových lahvích o objemu 0,5 l a 1,5 l a ve skleněných lahvích o objemu 250 ml. V nabídce bude celkem devět příchutí, například zelený ledový čaj s příchutí manga a heřmánku, černý ledový čaj s příchutí citronu a citronové trávy, černý ledový čaj s příchutí broskve a ibišku, a také několik nízkokalorických variant. Receptura čajů byla upravena dle chutí evropských spotřebitelů.

Uvedení nové značky podpoří od 15. ledna marketingová kampaň, zdůrazňující fúzi chutí, jež „osvěží smysly a zároveň přinese pocit uvolnění“. Poběží v televizi, na stanicích skupiny Nova a Prima, dále na internetu, v místě prodeje a PR.

Televizní spot pro celou Evropu byl natáčen v České republice a využívá mimo jiné pohled na meandry řeky Vltavy. Adaptaci spotu a obsah pro sociální sítě pochází z dílny slovenské agentury Mayer/McCann, nákup médií a digitální prostoru zajišťuje agentura Starcom, o PR se stará Weber Shandwick.

Ledové čaje se budou vyrábět rovněž v českém závodě Coca-Cola HBC v Praze – Kyjích. Pět různých příchutí bude určeno pro šest zemí (Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko, Rakousko a Švýcarsko), v průběhu léta mohou nápoje z Česka zamířit do více než 20 různých států. „Naše linka na produkci Fuzetea ve skle zvládne vyprodukovat 24 tisíc lahví za hodinu. Linka na produkci PET lahví vyrobí za hodinu buď 25 tisíc lahví 0,5l, nebo 16 tisíc lahví 1,5l,” říká technicko-provozní ředitel Coca-Cola HBC Jan Turek.

Značka Fuzetea byla uvedena v roce 2012 původně na 14 trzích světa, dnes jsou dobře zavedeny v 52 zemích. V portfoliu Coca-Coly se řadí k nejrychleji rostoucím značkám a generuje obrat v rovině miliard dolarů. Nízkokalorické varianty jsou slazené cukrem, fruktózou a extraktem ze stévie, a odrážejí tak stoupající poptávku spotřebitelů po výrobcích se sníženou kalorickou hodnotou bez kompromisu v  chuti.

-stk-