ČT hledá novou dramaturgii pořadu Máte slovo

středa, 31. ledna 2018, 15:40 Aktuality, TV MediaGuru

Výroba pořadu nově spadá do tvůrčí skupiny publicistiky, kterou vede Stanislav Brunclík.

Máte slovo s M. Jílkovou, foto: Česká televize

Máte slovo s M. Jílkovou, foto: Česká televize

Česká televize pracuje na nové dramaturgii diskusního pořadu Máte slovo s Michaelou Jílkovou. Vyplynulo to ze středeční debaty na půdě Rady České televize. Programový ředitel ČT Milan Fridrich radním řekl, že pořad byl od nového roku zařazen do tvůrčí skupiny publicistiky, kterou vede Stanislav Brunclík, bývalý moderátor pořadu Střepiny či mluvčí ministra kultury Jiřího Bessera.

„Věřím tomu, že noví lidé povedou diskusi, kam posunout a oživit dramaturgii pořadu a že pořad dostane nový vítr,“ uvedl Fridrich. Očekává, že nová dramaturgie zohlední i kritiku, která k pořadu směřuje. Česká televize ale nechce tento diskusní formát rušit i z toho důvodu, že podobný typ pořadu se začal objevovat na konkurenčních komerčních stanicích (má jít pravděpodobně o TV Barrandov, pozn. red.).

Předseda Rady ČT Jan Bednář by rovněž uvítal seriózní diskusní pořad na ČT2, kde se už neobjevuje pořad Souvislosti Jana Pokorného. ČT by také měla podle jeho názoru nabízet více pořadů s účastí diváků ve studiu, kteří by mohli pokládat dotazy hostům.

-mav-