ČVUT láká na „stavárnu“ hororovými spoty

pondělí, 8. ledna 2018, 07:40 Aktuality, Reklama MediaGuru

Nerozhodnuté studenty chce ČVUT přesvědčit, že její „stavárna“ není žádný horor.

Fakulta stavební ČVUT v Praze cílí na středoškolské studenty prostřednictvím online spotů, kterými chce bojovat s mýtem, že studium je příliš náročné. 

„Setkáváme se s rozšířeným mýtem, že přijímací zkoušky a následné studium na naší škole jsou hodně těžké. To ale není pravda, například vloni uspělo 90 % uchazečů, kteří k nám přišli k přijímacímu řízení. Co se týká vlastního studia, ročně u nás získá vysokoškolský titul celkem kolem dvanácti stovek absolventů v bakalářském a magisterském studiu,” říká vedoucí PR a marketingu na Fakultě stavební ČVUT Marie Gallová. „Naši absolventi nemají problém ani s uplatněním, například jen vloni přišlo přímo na fakultu na 500 nabídek na zaměstnání v oboru,“ dodává Gallová.

Online videa využívají hororový žánr. „Natáčeli jsme přímo na fakultě, její prostory jsou vizuálně velmi originální. A i když jsme točili horor, byla na natáčení legrace. Použili jsme například i jeden speciálně ušitý kostým nebo velmi bizarní narozeninovou svíčku,” říká Daniel Brogyány, spolumajitel společnosti Darq studio, které se postaralo o produkci. 

 

Pod konceptem je podepsána agentura McShakespeare, která pro fakultu zároveň připravuje novou prezentaci pro lednový Den otevřených dveří. Režie spotů se ujal Jakub Machala. 

-stk-