DigiZone.cz se spojuje se serverem Lupa.cz

čtvrtek, 25. ledna 2018, 12:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Od února se DigiZone.cz propojí s webem Lupa.cz. Ruší prémiový placený obsah, který bude dostupný všem.

Foto: Repro Digizone.cz

Foto: Repro Digizone.cz

Počátkem února dojde ke spojení dvou webových značek, serverů DigiZone.cz a Lupa.cz. Důvodem je podle provozující společnosti Internet Info stále častější překrývání záběru i produkovaného obsahu obou zpravodajských portálů. Samostatně tak Digizone.cz už operovat nebude.

Na jednom místě tak mají být soustředěny informace nejen o dění na českém i zahraničním internetu, ale také aktuality ze světa médií včetně rozborů dění ve světě digitální televize a obecně v moderních digitálních domácnostech.

„Inzerentům tak dokážeme nabídnout server s návštěvností okolo půl milionu reálných uživatelů měsíčně,“ uvádí Ján Simkanič, výkonný ředitel vydavatelství Internet Info. „Jako přední vydavatel IT obsahu dokážeme správnou kombinací serverů Lupa.cz, Root.cz a Slunečnice.cz zasáhnout všechny relevantní cílové skupiny,“ dodává.

Svým zaměřením se DigiZone.cz bude i nadále věnovat všem metodám příjmu i distribuce televizního digitálního vysílání, jeho jednotlivým platformám i nejmodernějším technologiím, jako jsou hybridní televizní vysílání HbbTV, Ultra HD rozlišení nebo platforma IPTV a VoD služby. 

Součástí chystaných změn bude i uvolnění prémiového obsahu. Nově budou všechny články, včetně prémiových, dostupné všem čtenářům zdarma.

Dosavadní šéfredaktor Jan Brychta nadále v Digizone.cz pokračuje, redaktor Bohumil Herwig začal spolupracovat se serverem Televizní web, který vede Jan Potůček, kdysi šéfredaktor serveru Digizone.cz. Druhý z bývalých redaktorů Digizone.cz Lukáš Polák aktuálně pracuje pro web Digitální rádio.cz.

-stk-