Firma Zindulka koupila za miliony doménu Yachting.com

středa, 10. ledna 2018, 11:40 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Akvizice má být jedním z kroků k zahraniční expanzi, zdůvodnila společnost.

Foto: Zindulka

Foto: Zindulka

Česká společnost Zindulka koupila internetovou doménu Yachting.com. Investice v řádu milionů korun, která je doplněna dalšími miliony korun investic určených na rozvoj, má být součástí zahraniční expanze. Cílem společnosti je stát se do tří let globálním lídrem v oblasti zprostředkování pronájmu lodí. Již nyní se pohybuje Zindulka z pohledu počtu nabízených lodí i realizovaných pronájmů okolo pátého místa v celosvětovém měřítku.

„Chceme využít toho, že pronajmutí lodi na strávení dovolené na moři je celosvětově stále populárnější a dostupnější. Na Yachting.com najdou lidé lodě, které jsou v reálném čase dostupné a lze si je s kapitánem či bez něj obratem v dané lokalitě a daném termínu pronajmout,“ uvedl Tomáš Vondráček, CEO společnosti Zindulka.

Zindulka vedle České republiky působí od roku 2017 v Německu, na Slovensku a v Polsku, letos plánuje expanzi například do Ruska, Itálie a dalších evropských zemí. V zahraničí nově funguje pod hlavičkou Yachting.com, v ČR zatím pod doménou Zindulka.cz.

-mav-