Jarní sezóna seriálu Ohnivý kuře je poslední

pondělí, 8. ledna 2018, 12:00 TV MediaGuru

Prima od úterý vrací seriál Ohnivý kuře, po konci sezóny ale nové díly už nevzniknou.

Foto: FTV Prima

Foto: FTV Prima

Televize Prima oznámila, že letošní jarní vysílání seriálu Ohnivý kuře bude jeho poslední sezónou. Premiérové díly se do vysílání vracejí od 9. ledna 2018. V nových dílech nemají chybět ani nové postavy (Pavla Tomicová, Oldřich Navrátil či Kristina Svarinská), po skončení této řady (leden-červen) ale už Prima nové natáčet nebude.

„Vše má svůj začátek a konec. Nejinak je tomu také u televizních seriálů. Úspěch Ohnivýho kuřete je jasný, z původně zamýšlených 80 dílů jich je nakonec více než 200. Diváci ocenili a oceňují humor, prostředí, ale i celkové zaměření seriálu. Vaření je v Česku fenomén. Díky Ohnivýmu kuřeti vzniklo několik kuchařských knih, vytvořili jsme hvězdu vietnamské kuchyně, postavu Liua, a v superlativech bych mohl jistě dlouho pokračovat," uvedl programový ředitel Roman Mrázek. 

Seriál Ohnivý kuře, v hlavní roli s kuchaři Janem Dolanským a Jakubem Prachařem, se poprvé představil na jaře 2016. Prima ho hned od začátku vysílala dvakrát týdně – v pondělí a ve středu. První sezóny byly velmi úspěšné, seriál často atakoval hranici milionu diváků starších 15 let (průměrný podíl na sledovanosti 26 %) a brzy se stal vlajkovým pořadem TV Prima.  Také v loňské jarní sezóně překonával milionovou hranici. Prima se ho následně rozhodla postavit proti nejsilnějšímu seriálu konkurence – Ordinaci v růžové zahradě a přesunula jeho vysílání na úterky a čtvrtky. Sledovanost seriálu se držela stále nadprůměrně, přestože po přesunutí logicky o něco klesla. Letos na podzim se ale sledovanost postupně snižovala, pohybovala se na úrovni 630 tisíc diváků starších 15 let (podíl 16 %).

Vývoj sledovanosti seriálu Ohnivý kuře, zdroj: ATO-Nielsen Admosphere

Vývoj sledovanosti seriálu Ohnivý kuře, zdroj: ATO-Nielsen Admosphere

Komediální seriál se točí kolem jídla, vztahů, přátelství a rodinných peripetií. Označuje se jako seriál z gastronomického prostředí – provozování hospody, pivovaru či cukrárny tvoří kulisy, ve kterých se rozehrávají dějové linky. Prima před startem označovala svůj seriál jako "nejmladší" který kdy natočila. Na mysli měla především sázku na mladé herce s očekáváním, že přiláká i mladší publikum. To se potvrdilo: v divácké skupině 15-54 byl podíl seriálu vyšší než ve skupině 15+. 

-mav-