Liga mistrů se od příští sezóny objeví jen na O2 TV

středa, 24. ledna 2018, 15:15 TV MediaGuru

O2 získala exkluzivní práva na Ligy mistrů do roku 2021, ČT už ji vysílat nebude.

Zdroj: O2 TV

Zdroj: O2 TV

Provozovatel televize O2 TV získal od sezóny 2018/2019 exkluzivní práva na vysílání evropské fotbalové soutěže Liga mistrů UEFA. Práva má na všechna utkání až do roku 2021, tedy na nadcházející tři ročníky. Výhradní práva se vztahují na český i slovenský trh.

O2 tak znovu významně investuje do sportovního obsahu, náklady na vysílání Ligy mistrů se řadí k nejvyšším. „Za velké vítězství považujeme, že se vůbec poprvé podařilo zajistit dohodu o exkluzivitě na všechny hrací dny," uvedla v oficiálním oznámení Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV.

Od srpna 2018 tak odvysílají z UEFA Ligy mistrů všechna utkání pouze stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Výhradní práva se vztahují na zápasy ve 4. předkole, v základních skupinách i ve vyřazovací fázi Ligy mistrů, včetně samotného finále a Superpoháru UEFA. V každé sezoně má O2 TV přinést více než 140 přímých přenosů v osmnácti hracích týdnech. „Plánujeme nadále využívat výhody multidimenze, přinášet zápasová studia a magazíny," dodal Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Česká televize, která v letošním ročníku některé zápasy Ligy mistrů vysílá, nabídne zápasy z této soutěže ještě letos na jaře. V dalších ročnících už ale soutěž vysílat nebude. „Česká televize má po celou jarní sezonu právo první volby na úterní zápasy Ligy mistrů, vysílat bude rovněž vyřazovací část, a to včetně finále. Na další sezonu však vysílací práva nezískala," sdělila MediaGuru.cz mluvčí ČT Karolína Blinková.

Od nového ročníku Ligy mistrů se připravují změny, které se týkají především nových herních časů, kdy se budou hrát dva duely už od 19 hodin a zbývajících šest pak od 21 hodin. Z nového formátu také vyplývá, že český mistr ze sezóny 2017/2018 postoupí s největší pravděpodobností přímo do základní skupiny Ligy mistrů, druhý tým HET ligy se pak představí v předkole této soutěže.

Společnost O2 Czech Republic se stala zároveň držitelem kompletních práv na Ligu mistrů i pro slovenský trh, kde bude také zajišťovat výhradní distribuci obsahu. Bližší informace o vysílání Ligy mistrů UEFA na Slovensku má zveřejnit do začátku nového ročníku.

Česká televize nedávno oznámila, že koupila práva na utkání českého národního fotbalového týmu v nadcházejících kvalifikacích o mistrovství Evropy i světa a také na novou soutěž Ligu národů. Odvysílá rovněž evropský šampionát v roce 2020 a už delší dobu vlastní práva na mistrovství světa v roce 2022. 

ČT rovněž koupila do roku 2021 vysílací práva na Evropskou ligu s možností první volby přenosu.  Evropskou ligu bude dál vysílat i Nova, která prodloužila smlouvu s UEFA rovněž do roku 2021. 

-mav-