Prima nasazuje s herci Modrého kódu osvětovou kampaň

úterý, 9. ledna 2018, 12:05 Aktuality, TV, Reklama MediaGuru

Základy první pomoci ukazují v sérii spotů protagonisté seriálu Modrý kód.

Foto: FTV Prima

Foto: FTV Prima

Se startem nové sezóny seriálu Modrý kód spouští televize Prima osvětovou kampaň „Když jde o život“, kterou připravila ve spolupráci s Českým červeným křížem. Od úterý 9. ledna bude na svých stanicích vysílat sérii spotů, v nichž budou protagonisté seriálu názorně ukazovat základy první pomoci. 

Ve spotech, které režíroval Vojtěch Moravec, jeden z režisérů Modrého kódu, se objeví Marek Němec, Sabina Laurinová, Jiří Štěpnička, Eva Josefíková a Kristýna Frejová, kteří představí způsob pomoci při resuscitaci, masivním zevním krvácení, odstranění překážky z dýchacích cest, bezvědomí a cévní mozkové příhodě.

„Modrý kód se stal naší seriálovou stálicí. Již od jeho začátku jsme avizovali, že je postavený na reálných příbězích. Dnes mu s osvětovou kampaní ,Když jde o život’ dáváme další rozměr. Rozměr reality, která může potkat kdykoli, kdekoliv a kohokoli z nás. Spoty představují základy první pomoci, které bychom měli každý znát,“ říká Marek Singer, generální ředitel FTV Prima.  

Pětice seriálových hrdinů ještě před samotným natáčením kampaně absolvovala kurz první pomoci Českého červeného kříže pod vedením doktora Jana Pospíšila, lékaře a zdravotnického instruktora ČČK, který na kampaň rovněž odborně dohlížel. 

„Kampaní ,Když jde o život’ bychom rádi společně minimalizovali strach lidí, že první pomoc nezvládnou, a ukázali, že pomoct může naopak každý. Stačí si jen pamatovat několik základních pravidel,“ uvádí Miroslava Jirůtková, vedoucí Programového oddělení Českého červeného kříže.

Kromě v televizi budou spoty přístupné také na oficiálních stránkách Českého červeného kříže www.cervenykriz.eu. Pokud se kampaň osvědčí, uvažuje Prima i o možnosti dalších spotů.    

-stk-