Prima si žádá o licenci pro nový televizní kanál

čtvrtek, 18. ledna 2018, 17:30 TV MediaGuru

Mohla by ho naplnit obsahem z žánru krimi. Prima se ale k tomuto kroku nevyjádřila.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Televize Prima má zájem rozšířit své portfolio televizních stanic, k Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) totiž zaslala žádost o novou stanici, všiml si server Digitální rádio.cz. RRTV ji na svém webu registruje od středy 17. ledna. Podle žádosti má jít o program s názvem Prima 8, což ale nemusí být definitivní název. Žádost o licenci se týká terestrického vysílání, vysílání satelitního i internetového.

Žádost o udělení licence dorazila na RRTV krátce poté, co si televize registrovala ochrannou známku na název Prima krimi. Mluvčí televize Prima Gabriela Semová na začátku týdne MediaGuru.cz tento krok zdůvodnila záměrem rozšířit svou řadu ochranných známek, do které patří například Prima kino. To je tematický blok pořadů, který se objevuje ve vysílání hlavního kanálu Primy. Zda se Prima krimi rozšíří i do samostatného kanálu, nechtěla Prima ve čtvrtek komentovat. „K tomu se v tuto chvíli nebudeme vyjadřovat," uvedla mluvčí televize.

Obsah v žánru krimi prolíná vysíláním Primy stále častěji. Vedle pravidelného zpravodajství Krimi zprávy jde jak o původní detektivní či kriminální seriály TV Prima (V.I.P. Vraždy, Mordparta, PoldaKapitán Exner), tak i o akviziční krimi seriály.

Nejde ale o jedinou ochrannou známku, kterou si Prima v těchto dnech registrovala. Požádala si o registraci známky s názvem Prima Svět. Má být základem pro nový projekt, který televize připravuje. Jeho podrobnosti ale nezveřejňuje. „Jedná se o nový projekt, který představíme v následujících měsících," uvedla bez bližších podrobností Gabriela Semová.

Prima naposledy své portfolio televizních stanic rozšiřovala ke konci roku 2015, kdy uváděla filmový kanál Prima Max. Do její skupiny dále patří stanice Prima, Prima Cool, Prima Love a Prima Zoom. Ve spolupráci se společností Viacom se podílí na vysílání stanice Prima Comedy Central.

-mav-