Server iDnes.cz si připomíná 20 let, připravil projekty

pátek, 12. ledna 2018, 22:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Před dvaceti lety zahájil server iDnes.cz. Výročí bude připomínat celý rok ve speciálních projektech.

Století iDnes.cz, zdroj: Mafra

Století iDnes.cz, zdroj: Mafra

Zpravodajský server iDnes.cz mediální skupiny Mafra si v pátek 12. ledna 2018 připomněl dvacet let působení na českém internetu. Pro čtenáře připravil několik projektů, s nimiž se budou celoročně setkávat prostřednictvím speciálních příloh.

  • Příloha Svět 2038 přinese seriál textů o tom, v jakém světě budeme s největší pravděpodobností žít za dvacet let. Představí různé pohledy redaktorů iDnes.cz na budoucnost, od geopolitických a vojenských otazníků přes vývoj technologií a jejich dopad na lidstvo až po společenské trendy.
  • Dlouhodobý projekt StoletíDnes.cz připomene vznik Československa v roce 1918. Vytipovány byly tři desítky událostí, které jsou zachyceny na historických snímcích, a ty budou následně vloženy do aktuální fotografie. Vznikne tak unikátní propojení, které připomene, že naše dějiny procházely i běžnými místy.
  • Seriál Přelomové osmičky představí zajímavé historické události, které se staly v letech končících číslem osm. První díly všech uvedených projektů vycházejí na webu iDnes.cz v den 20. výročí, tedy v pátek 12. ledna. Poté se budou v různých termínech objevovat v průběhu celého roku 2018 a postupně také dojde k „odtajnění“ speciálních domovských stránek připravených ke všem přílohám.

-mav-