Skupina Partners připravuje vlastní pojišťovnu

pátek, 19. ledna 2018, 07:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

Česká finanční skupina Partners chce v roce 2019 otevřít vlastní životní pojišťovnu.

Česká finanční skupina Partners plánuje v roce 2019 otevřít vlastní životní pojišťovnu. Od konkurence se chce odlišovat především jednoduchostí, využitím moderních technologií i přístupem ke klientům. V lednu podala společnost Partners žádost o udělení licence u České národní banky.

„Naší dlouhodobou vizí je být nejen distributory, ale také tvůrci produktu. Prvním krokem byla vlastní investiční společnost, pojišťovna je logicky další na řadě. Máme přes půl milionu klientů, jejichž potřeby i možnosti dobře známe, a jsme proto přesvědčeni, že dokážeme vytvořit v životním pojištění moderní produkt, který tomu bude odpovídat. Chceme se zaměřit pouze na skutečná rizika, která lidi dlouhodobě významně ohrožují, a nezatěžovat se žádnými marketingovými přívěsky. Naše nabídka bude stát na kvalitním pojištění invalidity, dlouhodobé pracovní neschopnosti nebo smrti, a to i pro klienty, o které jiné pojišťovny nemají zájem či jim dávají velmi nevýhodné podmínky,“ říká Petr Borkovec, generální ředitel Partners s tím, že pojištění bude pouze jedním z produktů v portfoliu finančních poradců Partners.

Počáteční investice do nové pojišťovny činí 350 milionů korun a počítá se s 8 až 10letou návratností. Do té doby by chtěla pojišťovna dosáhnout 2% podílu na trhu životního pojištění.

Nová pojišťovna vzniká pod taktovkou Martina Švece a jeho týmu. „Na začátek plánujeme nabízet jeden produkt, který se bude lišit oproti stávajícím produktům v detailech, ale zásadních. Zaměříme se na využití nejmodernějších technologií, na jednoduchost i na vstřícný přístup ke klientům. Dnes to zní jako fráze, ale výsledkem klienty jistě přesvědčíme,“ přibližuje Švec, který má zkušenosti ze společností VIG, Aviva nebo MetLife.

Skupina Partners se primárně zabývá finančním poradenstvím, zároveň se také zabývá mediální činnosti, provozuje web o osobních financích Peníze.cz, publicistický magazín Finmag.cz či vydává tištěný dvouměsíčník Finmag. 

-stk-