Televize Seznam spustí své vysílání v pátek 12. ledna

středa, 10. ledna 2018, 11:05 TV MediaGuru

Společnost Seznam.cz ve středu potvrdila, že svoji televizi spustí v pátek 12. ledna 2018.

Foto: Seznam.cz

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz se rozšiřuje do televizního vysílání, v pátek 12. ledna od 7:00 spustí svou Televizi Seznam. Dostupnost televize bude po celém území České republiky, protože Televize Seznam se objeví ve třetím digitálním multiplexu pro terestrické vysílání Českých Radiokomunikací. Přibližně 2,1 mil. domácností bude moct televizi sledovat přes UPC, Skylink, O2 TV, DigiTV, T-Mobile TV a další operátory.

Zařazení do třetího multiplexu se podle našich informací domluvilo až těsně před Vánocemi, do té doby Seznam.cz počítal s tím, že svůj kanál umístí do regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací. Zařazením do třetího multiplexu se významně zvyšuje dostupnost nové televize.

Podle místopředsedy představenstva Pavla Zimy je televize pro Seznam.cz dalším distribučním kanálem. „Není pro nás primární, je pro nás prostředkem, jak obsah, který máme, rozšíříme dál," řekl Zima na středeční tiskové konferenci. Podle jeho slov vytváří Seznam.cz „spoustu obsahu“ (na svých internetových stránkách) a televize má být dalším prostředkem, který divákům tento obsah doručí. Dodal, že Seznam se pro spuštění televize rozhodl loni v srpnu.

Pokrytí Televize Seznam, zdroj: Seznam.cz

Pokrytí Televize Seznam, zdroj: Seznam.cz

V průběhu dne má televize Seznam kombinovat proud aktuálního zpravodajství a autorských pořadů. „Věříme na nezávislost a kvalitu a také na to, že když dáme dohromady silný tým, že můžeme přinést novou českou kvalitu. Vytváříme televizi informačně-zábavní, záměrně neříkám zpravodajskou," řekl šéfredaktor Jakub Unger.

Vysílat má od rána ( začátek cca 7:00) do večera živé zpravodajství, publicistické pořady, dokumenty, lifestylové magazíny, zábavné pořady i seriály z dílny vlastní internetové televize Stream.cz, a to sedm dní v týdnu. Prime-time nové televize začíná od 18:00.

Od 18:00 startují večerní zprávy, poté následují sportovní zprávy. Pondělní hlavní vysílací čas má patřit osobnostem (Šídlo, Horký), úterý reportérským pořadům (Zvláštní vyšetřování Sabiny Slonkové a Jiřího Kubíka), středa má být interaktivní (pořady Duel, Slavní a Osmička), čtvrtek je vyhrazen pro byznysové pořady (Zuzana Kubátová) a páteční vysílání má být věnováno slavným lidem. Postupem doby mají ale přibývat nové formáty a televize se má podle Jakuba Ungera dále rozvíjet. 

Programové schéma pro prime-time, zdroj: Seznam.cz

Programové schéma pro prime-time, zdroj: Seznam.cz

Loga pořadů Televize Seznam. zdroj: Seznam.cz

Loga pořadů Televize Seznam. zdroj: Seznam.cz

Olga Šípková bude jedním z moderátorů každodenního lifestylového studia Ráno na gauči, Filip Horký a Jiří Hošek nabídnou reportérské sondy do života v Česku i ve světě. Nové pořady představí i Sabina Slonková, Helena Šulcová, Tereza Willoughby či sportovní expert Luděk Mádl. V nové podobě uvede televize i video formáty z webu Seznam Zprávy, jakými jsou investigativní Zvláštní vyšetřování režisérské dvojice Vít Klusák-Filip Remunda, večerní rozhovory z cyklu Výzva či satirický pořad Jindřicha Šídla Šťastné pondělí.

Televize Seznam má být financována primárně z prodeje reklamy, chce inzerentům nabídnout dva reklamní bloky v hodině (před půl a před celou vysílací hodinou). Hned od počátku se rozhodly své spoty do vysílání umístit Česká spořitelna, KKCG a Plzeňský Prazdroj. Za třicetivteřinový spot klienti zaplatí 30 tisíc v prime-time a 10 tisíc Kč v off prime-time „Není naší ambicí uživit novou televizi Seznam už v prvním roce jejího fungování z reklamy. Zájem inzerentů a agentur je pro nás velmi dobrým signálem potvrzujícím důvěru trhu v Seznam a jeho produkty,“ uvedl obchodní ředitel Seznam.cz Martin Švarc.

-mav-

Pořady Televize Seznam

ZPRAVODAJSTVÍ

  • Zprávy - rychlý souhrn informací z domova i ze světa. Živé vstupy reportérů z místa dění. Pravidelné příspěvky z českých, moravských a slezských regionů, rozhovory a prodloužené vysílání v případě zásadních událostí. Moderují: Sylvie Friedmannová, Veronika Jonášová, Petra Krmelová. Každý den v 9:00, 12:00 a 14:00 hodin.
  • Večerní zprávy - to nejzajímavější z celého dne očima reportérů Seznam.cz. Nejvýznamnější události v komentovaném souhrnu. Moderují: Pavel Cyprich, Tomáš Vzorek. Každý den v 18:00 hodin.

PUBLICISTIKA

  • Výzva - každodenní rozhovory s osobnostmi, o kterých se mluví a které mají co říct. Dva rozhovory každý všední den. Moderují přední čeští novináři. Ptají se: Jiří Kubík, Renata Kalenská, Jindřich Šídlo. Každý všední den ve 21:00 a 21:30 hodin.
  • Duel - střet dvou názorů na téma, kterým aktuálně žije společnost. V pondělí, středu a pátek o veřejném dění. V úterý a čtvrtek o ekonomice. Dvě osobnosti proti sobě, dva názory, jeden moderátor. Moderují: Martina Spěváčková, Markéta Bidrmannová. Každý všední den v 19:00 hodin.
  • Sport - hlavní sportovní události dne v podvečerním souhrnu. Původní témata sportovní redakce Seznam.cz. Profilové rozhovory se sportovci. Moderují: Lucie Hrdličková, Oliver Sálus. Každý všední den v 18:30 hodin.
  • Mapa Jiřího Hoška - globální fenomény současné doby a jak jim rozumět. Svět očima zahraničního zpravodaje. Moderuje: Jiří Hošek. Každé druhé pondělí ve 22:00 hodin.
  • Zvláštní vyšetřování - dvojice Slonková-Kubík odkrývá kauzy a aféry mocných. Originální záběry na práci reportérů v reálném čase. Režíruje dvojice dokumentaristů Klusák-Remunda. Přinášejí: Jiří Kubík, Sabina Slonková. Každé druhé úterý ve 20:00 a 20:30 hodin.
  • Reportéři Seznamu - souhrn klíčových témat zpravodajské redakce a pohled do newsroomu. Autoři reportáží čelí otázkám, které jejich zprávy vyvolaly. Připravuje: autorský tým Seznam Zpráv. Každé druhé úterý ve 20:30 hodin.
  • Osmička Heleny Šulcové - moderátorka, sedm diváků a jeden host v diskuzi na kontroverzní téma. Zapojení diváků u obrazovek přes mobilní aplikaci. Otázky a reakce ze sociálních sítí. Moderuje: Helena Šulcová. Každou středu ve 20:00 hodin.
  • Peníze nebo život - aktuální ekonomické téma v detailní sondě. Analytický pořad ekonomické novinářky Zuzany Kubátové. Moderuje: Zuzana Kubátová. Každý druhý čtvrtek ve 20:00 hodin.
  • Datažurnál - překvapivý pohled na ostře sledované téma skrz data. Pořad, hledající čísla, trendy a statistiky. Vzniká ve spolupráci se sdružením Samizdat. Připravuje: Datový tým Samizdat. Každý druhý čtvrtek ve 20:00 hodin.
  • Sněmovní 4 - Komentovaný průvodce světem parlamentní demokracie a jejím zákulisím. Neznámé a nečekané situace, reportáže a souvislosti. Přinášejí: Václav Dolejší a Michaela Ryšavá. Každý druhý čtvrtek ve 20:30 hodin.

DOKUMENTY

  • Obzor Filipa Horkého - pohled na místa a dramata u nás i ve světě natočený dokumentární kamerou Tomáše Svobody. Moderuje: Filip Horký. Každé druhé pondělí ve 22:00 hodin.
  • Uzávěrka Sabiny Slonkové - novinářská kauza zpracovaná stylem doku-drama. Nová fakta i neznámé souvislosti při pátrání v zákulisí slavných příběhů. Moderuje: Sabina Slonková. Každé druhé úterý ve 20:00 hodin.
  • Svět bez obalu - světové reportáže Rádia Svobodná Evropa. Novináři se vydávají na místa, kam je těžké proniknout. Pořadem provází Milan Šíma. Připravuje: Milan Šíma. Každý pátek ve 21:00 hodin.

ZÁBAVA

  • Šťastné pondělí - co týden dal pohledem komentátora Jindřicha Šídla. Pravdy a lži kolem nás v glosách s retro grafikou Tomáše Dusila. Moderuje: Jindřich Šídlo. Každé pondělí ve 20:00 hodin.
  • Hodina Streamu - magazín o všem, co vzniklo na Stream.cz. Rozhovory s tvůrci a ukázky pořadů. Pohled do zákulisí tvorby internetového videa. Moderuje: Anita Baselová. Každou středu ve 21:00 hodin.

ŽIVOTNÍ STYL

  • Ráno na gauči - živě vysílané studiové pásmo na úvod všedního dne. Témata životního stylu a inspirace pro společenský život. Rychlé zpravodajské souhrny událostí, počasí a živé vstupy s hosty. Moderují: Olga Šípková, Petr Zajíček a Silvie Miklošová. Každý všední den v 7:00 hodin.
  • Slavní - společenský magazín s hosty z řad celebrit. Film, hudba, internet, móda i televize. Profilové rozhovory a reportáže s lidmi ze šoubyznysu. Moderují: Veronika Farářová, Tomáš Zástěra, Jakub Štěpán. Každý všední den v 19:30 hodin.
  • #Zdavuven - portrétní pořad o mladých Češích a Slovácích s inspirujícími příběhy pro mladou generaci. Moderuje: Aneta Baselová. Každé pondělí ve 20:30 hodin
  • Kam to bude? - auto rozhovor s nejvýraznějšími jmény českého a slovenského byznysu. Osobnosti vozí a zpovídá Adam Junek. Moderuje: Adam Junek. Každý druhý čtvrtek ve 20:30 hodin.
  • Hrana Tomáše Vzorka - moderátor Seznam Zpráv tváří v tvář lidem, kteří žijí na hraně. Portréty a rozhovory osobností v extrémních situacích. Přináší: Tomáš Vzorek. Každý druhý pátek ve 21:00 hodin.
  • Kultura Terezy Willoughby - kulturní redaktorka provádí světem umění. Glosy, recenze, rozhovory a pohledy do dílen tvůrců. Moderuje: Tereza Willoughby Každou neděli ve 21:00 hodin.