Tolar přechází do CNC, vede sdílený obsah

pondělí, 15. ledna 2018, 10:15 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Czech News Center zřizuje nový post manažera sdíleného obsahu, stal se jím Ondřej Tolar.

Ondřej Tolar, foto: Economia

Ondřej Tolar, foto: Economia

Ondřej Tolar, které nedávno opustil Economii, nastupuje do Czech News Center na nově zřízenou pozici manažera sdíleného obsahu. Má tak řídit sdílení obsahu mezi jednotlivými weby skupiny (Blesk.cz, Info.cz, iSport.cz, e15.cz či Reflex.cz aj.).

Nově zřízená pozice manažera sdíleného obsahu má za úkol posílit komunikaci a sdílení informací mezi redakcemi, aby každý web mohl využít obsahový potenciál celého mediálního domu, zdůvodnila společnost Czech News Center.

„V roce 2017 naše weby extrémně rostly. Zároveň cítíme, že máme další možnosti jak se rozvíjet. Jednou z nich je například ještě lepší využití obsahu, který jednotlivé newsroomy produkují," uvedl ředitel Online CNC Matěj Hušek.

Ondřej Tolar posledních dva a půl let působil ve společnosti Economia, kde nejdříve rozvíjel digitální magazíny a poté měl na starost videoprodukci a zpravodajské pořady na Aktuálně.cz včetně DVTV. V posledním roce se také podílel na řízení denního provozu zpravodajského newsroomu a právě sdílení obsahu mezi hlavními tituly – Hospodářskými novinami, Aktuálně.cz a ihned.cz. Předtím pracoval 15 let v mediální skupině Mafra, kde začínal jako redaktor MF Dnes a poté působil jako reportér iDnes.cz. Později dělal vedoucího zpravodajské redakce, pak sedm let zástupce šéfredaktora a poslední rok celou redakci vedl.

-mav-